Witam!! Posiadam skuter Keeway Hurricane. Chciałbym go troszkę ulepszyć, mam pościągane blokady i teraz chce kupić Wariator prawdopodobnie będzie to Polini Speed Control…Czy to dobry wybór…?? Drugą rzeczą jest dysza tylko niewiem jaką kupić i tu moje pytanko jakiej wielkości mam ją kupić?? wystarczy 70?? Chc? także kupić filtr stożkowy i tu także moje pytanie Jaki mam Kupiż chodzi mi tu ile ma miećmm (38,40 niewiem) Pomocy!!
czyli moje pytania to czy to dobry wariator , jaka mam kupić dyszę i jaki filtr stożkowy…Pzdr
stozka nie kupuj nie oplaca się!lepiej kup dysze 65(ja mam taka) i odblokuj filtr wario moze byc wlasciwie to tylko twoj wybor!ja zaryzykowalem i do RY-8 kupiłem wario tecnomoto nie zaluje ani trochę! ![]()
co do waria to odradzam, nie dlatego że nie przepadam za firmę polini ale słyszałem tu i tam że te wariatory są beznadziejne, szybko padają lub też się wżery robić. Kup Malossi albo Hebo, 2 najlepsze wariatory w tej cenie. Dysza minimum 65 do odblokowanego, ja miałem 75 i też dobrze jeździć, a stożek to bezsens bo do niego trzeba dysze z 90 a co za tym idzie dużo większe spalanie o poprawa osiągów prawie żadna, jedynie lepiej na manetką reagowałale stołka na seryjnym skuterze będzie baardzo ciężko wyregulować.
do keewaya bierz tylko i wyłącznie wario tecnomoto!!! Najwięcej na nim wycisniesz ![]()
Aha…Czyli stołka się nie opłaca a ja słyszałem ze w połączeniu z dobrą dyszę daje nawet do 10% mocy! A co do tego wariatora polini dlaczego mam go niebrac…?? Przecierz to jedna z lepszych firm… Poda ktoś linka do tego waria tecnomoto… bo na allegro niema;/ A dysze wezmę 70 lub 75 ok… Czyli zostaje mi sprawa wariatora niech ktos mi dobrze doradzi;d bo juz prawie byłem w 100% przekonany co do polini… A któryu wariator by mi więcej dać polini czy ten tecnomoto ?? Wogóle ile one mi dadzą…?? duzo na szybkosci i zrywie…? zobaczcie na ten test polini wygrywa a ten tecnomoto na 2msc. http://jednoslad.pl/portal/forum/printview.php?t=1811&start=0&sid=bf999a1e0267de8ea80eeeff6cb62e24
według testu polini ale jak mówiłem nie jestem przekonany do tej marki ja bym wybierał między hebo/malossi co do tego tecnomoto, mówisz i masz: http://skuterdoktor.pl/product_info.php?products_id=3109 stożek da może te 10% mocy więcej może nawet i więcej, ale musiał był mieć konkretny tuning czyli cylinder 70 wydech wario gaźnik sprzęgło, wtedy Ci da stożek dużo ;p PS Test, ok testy nie zawsze są wiarygodne i w realu jest czesto inaczej poza tym test był na skuterze kymco a Ty masz keeway huriciane a to już jest różnica, tam w teście wario malossi prawie nic nie dało a w keeway daje z 10kmh na v-max. kumpel z wariem hebo ciska ponad 80 licznikowych, pod 90 już podchodzi a bez waria 65/70. Każdy skuter inaczej reaguje na tą samą część, czasem nawet 2 te same modele mogę trochę inaczej zareagowałna tą samą część. Może mi ktoś powiedzieć co to jest v-ctrl czyli vario control? w teście pojawia się to ale kompletnie nie wiem co to. :-/
Aha…czyli ze stozka rezygnuje;d a jezeli chodzi o hebo i malossi to odradzono mi je poniewaz niemam jeszcze tłumika sportowego i te waria mogęy by był tak jakby za silne do mej furki:P … a miażes kiedys cos z firmy polini ze tak twierdzisz…??
[ Dodano: 2008-08-13, 20:50 ]
To teraaz pozostaje sprawa wariatora! Pomozcie wybrać: Malossi Multivar Hebo (jakis model niewiem podajcie najlepszy model do keewaya:P) Polini Speed Control
mienie miałem ale słyszałem o tej firmie trochę złego jak np. że cylindry sport padają szybko na wariach się wżery robić