Pomoc w dobraniu skutera pode mnie 2500zł

Witam tak pod koniec kwietnia chciałbym kupić swój pierwszy skuter.
Używany markowy typu Aprilia,Yamaha,Peugeot może Gilera.Nie wiem na jaki się zdecydować.Dobrze jakby rocznik był 2000+.
Budżet to 2500zł nie wliczając spraw papierkowych + kasku.
Jestem wysoki 190cm , myśle o tylko o automacie nie ogarne jeszcze biegówy. Myślałem o speedfight 2 co trafny wybór? Aprilia RS.
Dobrze gdyby był chłodzony cieczą :) o tuningu nie myślę.

Jeżeli masz 190cm wzrostu to Speedfight raczej odpada, ja mam 183cm i jest trochę dla mnie za mały( w Peugeocie jest dosyć wysoko poprowadzona podłoga)
Niestety większość "sportowych" skuterów jest tak zbudowana że o wygodzie przy takim wzroście można zapomnieć, a do tego wygląda się trochę śmiesznie jak na lilipucie :)
Przy Twoim wzroście polecałbym może Elyseo 50 (tylko te na gaźniku :), siedzi się wygodnie prawie jak w maxi, a osiągi są identyczne. W 2,5k się zmieścisz.

Zerknij co oferuje allegro w tej cenie, przejedz się na miejsce, przymierz się do skuterka, własne rozpoznanie jest warte więcej niż 100 cudzych opinii.

Kupując używany sprzęt trzeba się liczyć z dodatkowymi kosztami początkowymi (nie jest to reguła, ale warto wziąć to pod uwagę – odłożyć kilka stówek na „a jeśli”).