Pomoc przy wyborze skutera

Witam, chciałbym was poprosić o pomoc w wyborze pierwszego jednośladu. Czytałem trochę opinii zarówno na tym forum jak i innych stronach, przez co wytypowałem parę modeli. Jednak mam dylemat który z nich wybrać. Co polecacie?:

Yamaha TZR 50

Yamaha DT 50

Aprilia RS

CPI GTR 50

CPI SM 50

Zipp Pro 50

Na Twoim miejscu wybrałbym DT, zipp odpada, tak samo CPI to chinole, jeszcze zastanowiłbym się nad Aprilią.

Polecam mi Yamaha DT50 wszędzie takim crossem wjedziesz las,asfalt,wysoki chodnik jest chłodzony cieczą i nie ma prawa się przegrzać Minarelli AM6 to jest to ! jet sto razy lepszy mimo tych pseudo ścigaczy obklejonych plastikami jak np Zipp Pro 50

Słyszałem że DT 50 jest strasznie słaba, jak masz brać coś ala cross to tylko 80/125. Ja wybrałbym TZR.

oglądałem filmiki na temat dt50 i powiem tyle 80km/h na prostej z górki 100km/h więc to chyba nie mało nieprawdaż ?

Cóż całkiem niezłe: Czekam na kolejne opinie.

Okej, myślę że wybiorę Yamaha TZR 50 2011r, tylko teraz pytanie. Gdzie można kupić nie używaną?

u dilera Yamahy?

Hmmm. To było głupie pytanie. :) Chciałbym się jeszcze dowiedzieć ile kosztuje.

Nie za dużo masz kasy by nową TZR kupować? :D Prawie nówka na Alledrogo kosztuje 11 tyś, więc myślę że za nówke jakieś 15 tyś trzeba z portmonetki wyciągnąć ;).

TheMiqlaq napisał:

Nie za dużo masz kasy by nową TZR kupować? :D Prawie nówka na Alledrogo kosztuje 11 tyś, więc myślę że za nówke jakieś 15 tyś trzeba z portmonetki wyciągnąć ;).

Fakt. Na innym forum polecono mi jeszcze Derbi GPR 50ccm Racing. Na stronach aukcyjnych (allegro, otomoto itp.) idzie po 5000zł.

yamaha TZR tylko i wyłącznie jest to najlepszy markowy produkt o poj 50cm3 nie do zajechania po prostu nie zniszczalny silnik MINARELLI AM6. Wystarczy poczytać opinie jest to SKARB!!! Naprawdę warto dwoje z moich znajomych posiada tą yamahe i nigdy nie powiedzieli żadnego złego słowa na jej temat!