Pomoc przy tuningu roxa

Witam właśnie stałem się posiadaczem Roxa …i mam kilka pytanek …Mam Yasuni C16 ze starego skuta …jaki cylinder ze względnie tańszych i dosyć wytzymały polecilibyście do lekkiego stuntu tzn żeby wchodzić z gazu na koło i żeby zgrać się po C16 .... jeszcze pytanko bo mam wario z keewaya Hebo Ng …i czy trzeba tylko tulejke wymienić żey podeszło czy nie podejdzień…I takie tam pytanka co byście doradzili do tego …jakie sprzłgie?ko i czy konieczny jest gaźnik 17,5 jeżeli chodzi o stunt a nie V-max…Jeżeli ktoś odp…to z góry thx :wink:

[ Dodano: 2008-07-15, 02:22 ]
Dzięki …może ktoś jeszcze się wypowieś xD

wydaje mi się, ze przy sprzęgle, wario i tłumiku i oczywiście dobrej regulacji, skuter też byłby w stanie iść z gazu na kolo :slight_smile:

oczywiście że był by wstanie bez wymiany cylka i z tymi częsciami wystarczy załorzył dość letkie rolki i wchodzi bez problemu. A co do tańszych cylków to ja polecam Hebo Alu Racing 70cc lub Metrakit Hand Made 70cc i Stage6 Sport Pro 70cc ale chyba także przy wymianie cylka na 70 musisz także wymienić wał

Po co Ci cylinder do stuntu? Wsadziłem C16 do seryjnego roxa;p Kup malossi multiwara i jakieś rolki około 3,0g i będziesz śmigać na kole, chyba że chodzi Ci o autowheelie :mrgreen:

@Podły a sprawdzałeś rolki 3g w malossim to by nie jechało a chodziło pewno jak odrzutowiec i nie jechało mateuszpiatek ty tylko polecasz a z ładną z tych rzeczy nie miałeś nawet styczności ;/ Do tego wydechu najlepiej jakiś wysokoobrotowy 1 pierścień - Metrakit SP2

Jak do stuntu to załóż sobie Stage6 Sport Pro i jakiś wiekszy gaźnik, od 21mm ;). Jesli chcesz stunt to 17,5 to jest za mały gaźnik żeby były odpowiednie efekty ;). Postrach, mam wrażenie, że PodLy pisze dla ilości postów na swoim koncie a nie żeby napisać coś czego jest pewny… żal…

wydaje mi się że do lekkiego stunu c16 się nadaje , ale do bardziej profesionall (czyli wyżej przednie koło) :stuck_out_tongue: to całkiem możliwe że wydech by zawadzał o asfalt :-/

Postrach ja nie stety nie moglem miećz nim styczności ale kumple nie które z nich mają a także są one często opisywane na forach ale ja także mu nie polecilem cylka tylko dobry dydech np c16 i jakiś wario np malossi multiwar

LUdzie robiący skuter wyłącznie pod stunt zakładają jakieś mocne zapłony, cylki sport łapiące moc jak najniżej i w całym zakresie obrotów (np. Stage6 Sport Pro), duży gaźnik (np. 26 lub nawet 28mm), wydech łapiący jak najniżej moment obrotowy. Do tego przydać by się wzmocniony dzwon sprzęgła (np. Stage6 R/T) oraz jakieś mocne sprzęgiełko (np. Stage6 Torque Controll, Polini 2G Evo II) ;). Przy takich set upach skuter nie potrzebuje już przedniego koła :P.