Bardzo Ci dziękuje za pomoc :* A co do tego oleju MOTUL SCOOTER GEAR 80W-90 ? wleje go bezpośrednio z tubki ? Bo nie mam żadnego lejka ? I to już by było na tyle pytań, sry za te pytania ale pierwszy raz będę to robić ;p
Ten olej jest w tubie, lejek nie jest potrzebny. Ale jak pisałem wcześniej, kup sobie litr oleju 20W40, który wykorzystasz do silnika i przekładni, aplikując go strzykawka ;)
zwykła strzykawa 20 ml za 50 groszy z apteki ci wystarczy. przy dokręcaniu korków spustowych i silnikowego i przekładniowego dokręcaj z wyczuciem żeby gwintów nie zerwać
Zawsze mnie to interesowało, na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Masz laboratorium i prowadzisz własne badania? Czy pleciesz bez sensu tylko po to żeby nabić sobie postów bo wiesz że nikt nie jest w stanie tego zweryfikować. Śmieszy mnie to i czytam z politowaniem jak ktoś twierdzi że jeden olej o tych samych parametrach jest lepszy od innego. Zwykły kowalski nie jest w stanie zweryfikować jaki olej jest najlepszy chyba że ktoś wierzy w "inteligentne molekuły" i super hiper formuły.
Zawsze mnie to interesowało, na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Masz laboratorium i prowadzisz własne badania? Czy pleciesz bez sensu tylko po to żeby nabić sobie postów bo wiesz że nikt nie jest w stanie tego zweryfikować. Śmieszy mnie to i czytam z politowaniem jak ktoś twierdzi że jeden olej o tych samych parametrach jest lepszy od innego. Zwykły kowalski nie jest w stanie zweryfikować jaki olej jest najlepszy chyba że ktoś wierzy w "inteligentne molekuły" i super hiper formuły.
Sławek, na prawdę jesteś takim kretynem, czy głupa tniesz? Tyle razy tłumaczyłem jak kozie u wozu, ale do twojej łepetyny nic nie dociera, więc daruję sobie kolejny raz tłumaczyć w kółko jedno i to samo.
Ja zwykle wiesz lepiej co jest dobre do silnika od inżynierów którzy te silniki projektowali :) Czekam aż zaczniesz zalecać Kujawski z pierwszego tłoczenia.
Ja zwykle wiesz lepiej co jest dobre do silnika od inżynierów którzy te silniki projektowali :) Czekam aż zaczniesz zalecać Kujawski z pierwszego tłoczenia.
Do 4T polecam takie oleje jak inżynierowie, którzy projektowali te silniki...wy polecacie najnowocześniejsze o wysokich klasach jakości i niskich lepkościach, które w małych silnikach 4T chłodzonych powietrzem, dają więcej szkody niż pożytku. O tym było wałkowane setki razy.. Mam dla ciebie propozycję, nie komentuj moich wpisów ok.
Na czym Ty swoją wiedzę opierasz wciskając taki szajs do nowych silników, popieram wypowiedż ''Suawek '' a Ty jak chcesz to wymieniaj w silniku, przekładni i może Ci starczy żeby w tej głupiej głowie wymienić, ten kretyn i głupol to się tyczy tylko i wyłącznie Twojej osoby.
Piszesz że polecasz to co inżynierowie. Aczkolwiek, na poprzedniej stronie poleciłeś 20W40 olej. Rzecz w tym, że w instrukcji np. mojej pisze aby lać 10w 40 no albo 15 w 40, ale raczej 10w40 Tak więc, czemu poleciłes 20w40 na poczatku?Zakładamy ze to co w instrukcji jest to zdanie inzynierow.
A teksty typu "Sławek, na prawdę jesteś takim kretynem, czy głupa tniesz" daruj sobie.Czy ty masz 15 lat?
zastanow sie bo chyba nie chcialbys aby ktos o tobie tak pisal. Suawek ma inne zdanie-naprawde tak to boli ciebie?pomysl troche
Powtarzam jeszcze raz, motocyklowy olej 20W40/SG stosuje się w silnikach starszych konstrukcji i/lub silnikach chłodzonych powietrzem, gdzie z tego powodu technologicznie stosuje się większy luz tłok-cylinder (olej tej lepkości tworzy grubszą powłokę filmu olejowego, wypełniając ten luz, co poprawia smarowanie i odprowadzanie ciepła). Następna sprawa, olej motocyklowy przeznaczony jest do silnika i skrzyni biegów, dlatego w skuterze można stosować go w przekładni.
Na czym Ty swoją wiedzę opierasz wciskając taki szajs do nowych silników, popieram wypowiedż ''Suawek '' a Ty jak chcesz to wymieniaj w silniku, przekładni i może Ci starczy żeby w tej głupiej głowie wymienić, ten kretyn i głupol to się tyczy tylko i wyłącznie Twojej osoby.
andrzej czy jak ci tam, huj cie to obchodzi skąd moja wiedza.
Kupiłem jednak osobno do przekładni , dokładnie Hipol ATFIID Dobry jest?
Niepotrzebnie dodatkowo kupiłeś Hipola do automatycznych przekładni ATFIID (Automatic Transmisjon Fluid Dexron II), motocyklowy wystarczyłby z nawiązką, ale twoja sprawa.
Pietro, a ja inaczej zadam pytanie: Piszesz że polecasz to co inżynierowie. Aczkolwiek, na poprzedniej stronie poleciłeś 20W40 olej. Rzecz w tym, że w instrukcji np. mojej pisze aby lać 10w 40 no albo 15 w 40, ale raczej 10w40 Tak więc, czemu poleciłes 20w40 na poczatku?Zakładamy ze to co w instrukcji jest to zdanie inzynierow. A teksty typu "Sławek, na prawdę jesteś takim kretynem, czy głupa tniesz" daruj sobie.Czy ty masz 15 lat? zastanow sie bo chyba nie chcialbys aby ktos o tobie tak pisal. Suawek ma inne zdanie-naprawde tak to boli ciebie?pomysl troche
Vezyr, oferujesz odpłatne usługi naprawy skuterów,a taki z ciebie mechanik jak z koziej dupy trąbka, skoro nie wiesz jaka jest różnica w oleju półsyntetycznym 10W40 a 15W40 i 20W40 mineralnym w kontekscie stosowania ich w silnikach skuterów 4T, chłodzonych powietrzem, bazujących na konstrukcjach lat 70-tych. Gratuluję wiedzy i odwagi płatnych ofert usług z cenami bez rachunków..wiesz że babka w kiosku RUCH, gdy nie wydała paragonu za sprzedaż gazety, ciągana była po Sądach? pewnie nie. Gratuluję głupoty, oraz wiedzy technicznej w profesji którą się trudnisz za pieniądze.