Pomoc przy dobieraniu czesci

Witam. Jestem nowy na forum (jak cos źle zrobilem to od razu mowci ;]). A wiec tak moze przedstawie trochę speeda : speedfight z 2000r, odblokowany, zostala jedna na module, wymieniony wario na malossi multivar 2000 + sprezynki i rolki. V-max skutera cale 95km/h :smiley: ale to raz się tak udalo bratu :smiley: a tak to idzie 90-92km/h. I teraz mam pytanie do Was, planuje uzbierac kase i zakupić części : nowy tłumik i to co potrzebne do tuningu ;]. Prosze o jakieś dobre propozycje w rozsadnych cenach ;]

pozdro,

gavron04

A ile masz pieniędzy na tłumik?
Ja do 50ccm polecałbym Laser x-pro lub Yasuni Z.
A jak chciałbyś zmieniać potem cylinder na 70ccm to najlepiej było by jakbyś kupił Tecnigas RS 70 ;p

tzn kase se uzbieram :smiley: a co z reszta sprzeglo itd ?? zeby na kolo szybko poszedl bo trochę problemy sa ;]

najpierw wydech potem sprzęgło, wydech to podstawa w 2T, jak kupisz DOBRY wydech i wsadzisz twarde sprężynki do sprzęgła to może już będzie szedł na koło jak dobrze wyregulujesz. Z miejsca na pewno pójdzie na koło, z gazu nie wiem.
Mówisz że kasę uzbierasz, to ja proponuje takie rozwiązanie:
Teraz kupić wydech Tecnigas RS70 a potem uzbierać pieniążki i kupić cylinder 70ccm wtedy będzie szedł na koło, tylko że nie wiem ile by na seryjnym wale pojeździł ;p

Także najpierw kupuj wydech, nic innego, jaki to zależy od funduszy i co potem będziesz jeszcze chciał wymienić w skuterze.

ja polecam technigas next. Mam taki ale jest głośny :wink:

Dzieki za odpowiedzi nad wydechem się zastanawiam który tanszy ale raczej jaska z, a pozniej jakie sprzeglo ?? tez w rozsadnych cenach ;p. co do twcnigasa to kolega ma przy katanie i jest dobryt na ale coz … jemu leci 60-65km/h sory za off ale no :smiley: czy taki glosno to nie jest ale glosniejszy od mojego seryjnego :smiley:

Sprzęgło? Malossi Fly;p Yasuni Z będzie dobrym wyborem;)
MOże ten kolega blokad nie zdjął?;p

ok :smiley: właśnie ma zdjęte ;p

EDIT :

A cos podobnego i dobrego do tego sprzegla tylko troszkę tansze?? :stuck_out_tongue: bo na allegro nic nie ma ;/

[ Dodano: 2008-10-18, 14:27 ]
] to jak będzie z tym sprzeglem?