witam
niedawno założyłem sobie cylka polini sport 70cc
mam zawór hebo, sprzęgło polini 2g i dzwon polini
reszta standard
na 50cc jechać mi 77
teraz przejechałem kolo 140km i pomyślałem zeby przydusię mu trochę i zaskoczy?o mnie;/
normalnie jak dam na starcie gazu do oporu to leże na plecach ;( więc chyba mam dobrze wszystko poregulowane ![]()
do 55 jest RAKIETA ale powyżej 56km/h zaczyna pooooowoli przyspieszaż, i czemu to tak się dzieje??
mam rolki 3.0g i spręzyne centralną +22%
Chyba za lekkie rolki. I za miękka sprężyna.
nsb napisał:
Chyba za lekkie rolki. I za miękka sprężyna.
jak da cięższe rolki i trawdsza sprężynę to bedize miał to samo:!:
A po 56km/h juz do v-maxu się równomiernie rozpędza ?
Jeżeli tak to musisz dać cięższe rolki albo miećkksza sprezyne...
no w miare równoale mulasto ;/
teraz wsadziłem 7.4 g xD i dalej podobnie tylko ze mul od startu. do 67się rozpędzić i to juz max ;/ ;(
zasadnicza sprawa wariator,gaźnik (albo zwiekszna dysza zeby dostawal wieksza dawke mieszanki) i przedewszystkim wydech
bez tych rzeczy ci nie pojedzie jak będziesz chcial
głównie wydech!!! wymieć?? go, a zobaczysz jak ci się podniesie moc.
Wydech wydechem ale ale… przy takim tłumie to nawet na serii powinien iść z 90… to nie dokońca o wydech chodzi… raczej o cos innego
no ale na dyszy 60 działa mi elegancko, równo pięknie i cudownie teraz łapie obroty ładne i jedzie 75 ?
tak jak już tu mówili koledzy żeby wymienić gaźnik i wydech powinno pomóc ![]()
Ja mam podobny problem w swoim Peugeocie Vivacity mam cylinder Polini Sport 70ccm , stożek polini airbox dysza z oryginalnej 55 zmieńiona na 75 , tąumnik Technigas Next R , wariator polini eco kit rolki 7,7g z 8,8g , sprężyna centralna niebieska polini zblokowany tylko na module , i kopa ma zar?bistego , mocy tez nie brakuje lecz jedzie tylko 75km/h
w twoim przypadku będzie to pasek mario rozciagnal się przy takim setupie
Masz dopiero 140km jeździj tak dalej do się nie dziw ze taki v-max :evil: . moim zdaniem to zmień dysze i jakiś wydech pod 70ccm by się przydać. ![]()
MaBZ wcale nie prawda jeżeli na ciepłym silniku przycisnie go do vmaxa już po 100km to się nic nie stanie … jakieś 100-200-300metr?w możesz tak przejechać ale nie że pare km tak ciskasz. Najlepiej jak po mieście jeździsz to czasem go też przyduż żeby nie zamulać cylka.
nom dzisiaj go przydusiłem na odcinku od świateł do świateł xD i prawie 80 poszedł ;d ale to i tak jakoś mało ;/ a co do tej dyszy to chyba jakby była za mała to by muliło go czy coś a on elegancko na obroty się kręci ;/ i mam juz prawie 300km przejechane ps. i jaką dyszę mam wsadzić ?? 70 ? :->