Polerka gaźnika

Witam
CO mi dla polerka gaźnika i króćca od środka ?
czy jest to wg opłacalne i czy nic się nie stanie jak to zrobie ?

nic mi nie wiadomo, ale mozesz polerowac, jak się pogorszy to zmatujesz i nas tutaj poinformujesz,
jak dla mnie to na skuter serie to nic nie da, jedynie wiekszy gaźnik z odblokowanym kruccem ssacym

pozdroo

Polerka gaźolnika na 100%nic nie da

Z tego co przeczytałem na s.com daje niezakłócony przepływ mieszanki :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
Wiadomo jest lusto jest gładko a ta to jest.
podobno lepsza dynamika ale to nieodczuwalne chyba musi być

no dobra polerka ale tylko papierami tak ? pasty nie uzywac tak ?

Czemu nie ? Użyć, a potem zmywaczem potraktować i wodą na końcu umyć.

to zdecydowałem się
w poniedziałek biorę się do roboty
a od jakiego papieru zacząć ?

400 na sucho, żeby zlikwidować nierówności powierzchni, a potem papieram 1000 i 1500, na sam koniec pasta polerska i jak znajdziesz takie mały filc to tym potraktować, wtedy lustro wyjdzie,

p.s. Ja pozostane sceptyczny, wiadomo co powoduje polerka skrzyni korbowej na lustro ( otóż skraplanie się mieszanki co negatywnie wpływa na prace i osiągli silnika, i jak dla mnie polerka na lustro da ten sam efekt)

Aha i PRIMO. Jak ty chcesz gume spolerować Huh… ? bo sobie chyba żarty robisz że papierem ściernym wyrównasz gume :573:

No no właśnie w niektórych skutach są metalowe króćce, ale akurat w Huraganie jest gumowy :wink:

Nie wolno uzywac pasy!!! I nie moze to byc spolerowane na lustro bo będzie się woda skraplać tak jak wyzej napisał kolega, spoleruj to do papieru 400-500 na wode. W hurricane kruciec jest aluminiowy, jak nie wiecie to się nie oddzywać no i on jest w chooj nie równy i jego można by wygładzić w środku ale to juz potrzeba dremla do tego.

A no fakt aluminiowy :lol: coś mi się pomieszało,
Musisz polerować w tym kierunku w którym płynie paliwo.

no to wypolerowałem go
i powiem tak mocy więcej nie ma ale jest trochę lepsza reakcja na gaz i łatwiej mi było go wyregulować później
a co do króćca to nie wiem jak go mam wypolerować bo paluchami tam nie dojdę a szlifierka za krotka jest

może na jakiś patyk owiń papier ścierny lub na śrubokręt.

Wez najlepiej maly filc od wiertarki (taki do polerki) zrob dziure przez srodek wloz sznurek zawiaz suply owin filc papierem i szorujesz :slight_smile:

niee bo za dużo czasu by to zajeło ;p
kupie dłuższe końcówki do szlifierki i będzie gitez ;]