Mam pofalowany wariator i mam pytanie czy można go papierem ściernym potraktować i te fałdy wyrównać bo nowego nie chce mi się kupować bo szkoda kasy a na sportowy jeszcze kasy nie mam wystarczająco, czy po takim zabiegu więcej moze byc problemów czy + i jak juz robic to jakim papierem (gramatura(czy jak to tam się nazywa, grubość jednym słowem))
A duże te fałdy są?
Bierz papier ścierny do ręki i je wyrównaj. Robiłem juz tak z wieloma wariatorami. Ja szlifowałem papierem 400 i później 600.
można by jeszcze delikatnie go przetoczyć jak masz możliwość
SiWy, masz flaszke i jeszcze pytanie czy dało to coś lepiej jezdzi, szybciej czy coś???, a Marian, fałdy są duże
Chłopie tokarka i jazda mój kumpel ma ventusa (chinol) 4T miał takie fałdy na necie znalazł jak taki wariator przerobić na tokarce obrobił i śmiga pięknie na prawdę polepszyło osiągi jak znajdę ten link to podam
nie wiem czemu wam się osiagi polepszają O.o toczac wariator zmniejszamy kat natarcia i pase znacznie pozniej wchodzi na najwyzsza pozycje, przestaje być naciągnięty … to chyba jakieś bajki
JacoPL napisał:
nie wiem czemu wam się osiagi polepszają O.o toczac wariator zmniejszamy kat natarcia i pase znacznie pozniej wchodzi na najwyzsza pozycje, przestaje być naciągnięty ... to chyba jakieś bajki
To już kwestia kwestia tego, jak kto to wykona. Niekoniecznie musi być gorzej czy lepiej.
Ja robie ten zabieg jutro to wam powiem. Tyle ze ja bede papierkiem nie u tokarza.
kumplowi ojciec robił w ventusku ten 4tak i lepiej jeździ naprawdę ! chociaż ja bym się bał takie coś robić :] lepiej pozbierać na nowe wario i elegancko ale jeżeli akurat nie jest się przy blaszkach to też tak można
NIe bac się Ja mialem mocno pofalowane i papierkiem 400 a potem 600 wyszlifowalem wario oczywiscie recznie. I jest o niebo lepiej. NIe mam juz takich molow skuter rowno przyspiesza. A v-max nie sprawdźilem bo mi się slimak zwalil. Ale jak scigalem się z SR to wyprzedzilem go a on lecial 80 jak się pytalem.
Heh dobry koleś 228 warnów a co do tematów to przejezdzasz papierkiem 500 pozniej 900 i vario idealne ja tak robiłem i jest gicior róznicy ja nie zauważyłem jezdził tak samo jak na początku kiedy go kupiłem (też coś podobnego do popcorna tylko nazwa inna)
Myślę że temat jest wyjaśniony i można zamknać
ZAMYKAM