ściągałem koło magnesowe bo nie było ładowania okazało się że jeden ze zwojów był przerwany, przylutowałem to, założyłęm magnet, wszystko podpiąłem i brak iskry
w ogóle nie ma iskry??
sprawdź przewody
może coś źle podłączyłeś
może źle złożyłeś
w ogóle nie ma;/ Sprawdzałem 3 razy i wszystko jest na swoim miejscu
a może cewka padła
jak to sprawdźić? cewka przy magneto?
cewka ta co idzie kabel do fajki
a jak sprawdźić to za bardzo nie wiem może mogłbyć sprawdźić czy jest napięcie przed cewką
czyli masz na myśli cewke zapłonową… przed sciagnieciem magneta byla iskra moto palil
najpierw to musisz sprawdźić czy w ogóle wychodzi jakieś napięcie od magneta bo jeżeli nie wytwarza prądu to na marne szukamy innych powodów
sprawdź ten przewod co idzie od cewki do fajki…moze ci się ta fajka jakos wykreciała…posprawdza dokładnie ta cewke :roll:
centis napisał:
okazało się że jeden ze zwojów był przerwany, przylutowałem to, założyłęm magnet
Z tego co wiem takie rzeczy daje się do ponownego przewinięcia a nie lutuje się
Jesli moto mu chodzilo normalnie to jak po sciagnieciu magneta siada zaplon albo przwód. Leczie się na stopy, bo na glowe to już nie możecie.
jak ci przerwalo to znaczy ze zaplon do wymiany
i przestancie takie zeczy pisac bo struktura wewnetrzna uzwojenia się uszkodzila i juz iskry nie będzie … szukaj tej części ze skutera na części
nie będzie zalutowany? a jak dam do owinięcia ten zwoj to będzie chodziło?
Sprawdź tak jak wyżej kolega napisał czy wo gole z któregoś z kabli wychodzi napięcie jeżeli nie to poszukaj na www.allegro.pl używki. szybciej i bez żadnych problemów załatwisz ta sprawę jak się za dobrze nie znasz na mechanice.
no jak przerwało to znaczy ze nie ze tam se wlazł kotek i łapami pozrywał tylko uzwojenia przegrzały się i poszły się cyckać … wiesz co lepiej będzie jak sobie poszukasz używki za 50zł…