Mi 2T spala 3,5 litra, 4 w zimie także to wcale nie tak 2x więcej jak twierdziłeś wcześniej. Rozumiem jakby miał motorower 4 suwowy kupić, wtedy będzie miał dużą oszczędność, a tak to nie ma większego znaczenia.
dolicz do tego jeszcze koszt na olej do dolewki.
Dodałem, ale odjąłem to, że w 4T trzeba wymieniać co jakiś czas oraz wziąłem prostszą konstrukcję 2T i jego mniejszą żywotność. Każdy musi sobie uświadomić na czym mu bardziej zależy. Tak jak pisałem, przy motorowerze argument ekonomii jeszcze ma sens, ale jak Tobie 4T spala prawie 3 litry to takie spalanie można uzyskać na dobrze wyregulowanym 2T przy normalnej jeździe.
lucek71 napisał:
Dodałem, ale odjąłem to, że w 4T trzeba wymieniać co jakiś czas oraz wziąłem prostszą konstrukcję 2T i jego mniejszą żywotność. Każdy musi sobie uświadomić na czym mu bardziej zależy. Tak jak pisałem, przy motorowerze argument ekonomii jeszcze ma sens, ale jak Tobie 4T spala prawie 3 litry to takie spalanie można uzyskać na dobrze wyregulowanym 2T przy normalnej jeździe.
Ja takie spalanie mam przy jeździe prawie zawsze max. Przy "normalnej jeździe" miałbym pewnie spalanie poniżej 2,5 Litra na setkę.