po wymianie modułu dławi się...

Witam. Mam aprilie sr, minarelli 1999r. Wystrzeliło mi uszczelniacz z wału, załozyłem nowy, ale nie było iskry. Kupiłem nowy moduł, skuter odpala z pierwszego, ale strasznie się dławi, spadla mi dzisiaj fajka ze swiecy. możliwe ze to wina tego, ze słabo trzymać Zauwazyłem też ze skuter się grzeje, rozkrecalem pompe wody, zeby dostac się do magneta, mozliwe ze źle wsadziłem ten wiatrak i dlatego, ale czy przez to moze się tak dławić ? Prosze o pomoc, z góry dziękuje.

ja stawiam ze to kwestia modułu bo znajomy wsadzał do siebie moduł , niby taka sama wtyka a rozpędzał się do 5-10km/h po czym się dławił , więc może masz zły moduł

moduł wygląda identycznie, wtyczki również…

mati-zyr napisał:

moduł wygląda identycznie, wtyczki również...

ale srodek moze byc inny :roll:

Tak samo jak speed I i II maja takie same z wygladu moduly a tak nie jest :smiley: Kup Gdzies nowy specjalnie do twojego skutera modul i nie będziesz mial zadnego problemu :wink:

Ale ta fajka też może nie dokońca stykać, wsadź w kabel z fajki drut miedziany (dość gruby) owiń go porządnie na świece i spróbuj bo szkoda na marne by było kupować moduł.
P.S musisz oczyścić ten drut np. papierem ściernym.

to nie wina fajki, moduł jest do minarelli, skuter odpala, ale jakby były jakieś spadki napięcia, czy coś. sa jeszcze jakieś mozliwościę nie chce kupowac drugiego modułu, za ten zapłaciłem juz 60zł.

Jakies przebicie ?? sprawdź dokladnie wszystkie kable… Najlepiej rozkrec plastiki i przejdz az od stacyjki do fajki… moze cos zasniedzialo lub tez nie styka…