Po odpaleniu sam jedzie...

Mam F12… Motor strasznie dużo benzyny ciągnie… Nie wiem jaki jest powód przejechałem nim z 50km i 5l poszło;/ Myślałem ze to wina gaźnika przeczyściłem go i później był taki efekt jak w temacie… ;/ Ma pełne obroty jakby mu dawał gaz do końca… Nie wiem jak wyregulować gaźnik;/ Nie znam się na tym… I jeszcze jeden mam problem rano muszę się długo okopał żeby go odpali z 40 razy muszę kopnąć. Ale jak raz zapali to potem nawet po 3h za pierwszym pojdzie… Tylko rano mam taki problem nie wiem jak wyregulował ten gaźnik nie znam się na tym najlepiej jakby ktoś dać jakieś fotki i co mam jak dokręcię są dwie śrubki jedna koło rurki od filtra powietrza a druga na środku gaźnika… A nie wiem jak iglice się reguluje… I jaki może był problem ze tyle benzyny żre… Patrzyłem na świece i jest zawsze mokra… Pewnie dużo benzyny dostaje i go zalewa ale nie wiem mam motor pierwszy raz od 2 tyg. :)) I się za bardzo nie znam na tym proszę o pomoc!! :slight_smile: Z góry dzięki :slight_smile: O regulacji już czytałem ale główynym problemem jest to że tak dużo spala paliwa… ;/ I czemu go rano nie mogę odpali!! :frowning: Pomoże ktoś:(:(:(:(:(:frowning:

rano jak nie chce zapali to kopiesz z 10 razy na sucho bez zapłonu potem na kopa powinien zapali

ta srube na srodku gaźnika odkrecasz zeby zmniejszyc obroty a ta przy filtrze wkrecasz zeby mu odjac powietrza powodem tego ze dziala na max obrotach jest byc moze za mocno przykrecona srubka obrotów albo zbyt uboga mieszanka przez co moze się nawet zatrzec … .zrob jak napisalem na srodku srubke odkrec zmniejsz mu obroty jezeli nie pomoże to ta przy filtrze ma byc wkrecona (prubuj co pol obrotu i powinno byc ok)

Ale jeszcze jedno czemu tak dużo palić :cry:

sprawdzales czy podczas jazdy nie ucieka ci paliwo z gaźnika albo z pod kranika paliwa ?

Zobacz na iglice czy nie masz czasami zawleczki na samą gore zażo?onej ja tak mialem w swoim i tez pali 7l/100km