Po dodaniu gazu gaśnie,Nie trzyma wolnych obortów POMOCY !

Witam otóż dzisiaj jezdziłem skuterem to mi fitr powietrza odpadł i po ok 10km go założyłem i pewnie na 100% do gaziora napchał się syf ale nie dużo i dzisaj chciałem zobaczyć świece ale tylko odkręciłem fajke i już mie się odechciało i wćisnołem i skuter ma problem nie trzyma wolnych obrotów tzn ma ok 1500obr i z skundy na sekunde ok 100-200obr/min spada nie ważne czy na zimnym czy ciełym a drugi problem to że gdy go w końcu odpale to gdy dodam gazu to dojdzie do ok 2000obr/min i zgaśnie leczy gdy go zapale i przytrzymam taki wężyk przy gazniku nigdy nie był do niczego podłączony to trzyma obroty i ma max obr ale tylko na stopkach ale jak siadnie na koła to jest jak dawniej POMOCY !

PRZEPRASZAM ZA ORTOGRAFIE

A i jeszcze jedno gaznik to Keihin from Japan a średica to chyba 12-14mm

Wypowie się ktoś to BARDZO PILNE !

Skoro odpadł Ci filtr powietrza to sprawdź czy po jego założeniu wszystko jest szczelne i nie łapie lewego powietrza.

Dobrze Sprawdze

skoro do gaziora napchał sie syf to go wyczysc :o ? jak nie pomoże sprawdz gładź cylka i tłoka

No własnie gaznik niezapomnij o dyszach

Przeczyść gaźnik bo nawet ten drobny syf przeszkadza i do tego dobra regulacja by się przydała ;)