Witam.
Wiem, że to co napiszę może wydać się bardzo idiotyczne, ale wolę się upewnić
Do chłodzenia można wlać płyn chłodniczy samochodowy ? Bo jest wlana woda przez poprzedniego właściciela i już mało jej jest. Mówił, że jakby co to wlać wodę. Tylko że przy takich temperaturach jakie panują to wskazówka temp. jest niemalże na czerwonym pasku (Aprilia Rally LC).
Z góry dziękuję i pozdrawiam
płyn chłodniczy to płyn chłodniczy, może być samochodowy
Orlen Petrygo, tani i dobry. I nie ma różnicy, motocyklowy czy samochodowy, jedno i to samo.
Kowal napisał:
tani i dobry
Co masz na myśli pisząc "dobry"? Płyn chłodniczy to płyn chłodniczy. Inny może być tylko kolor i temperatura zamarzania :roll:
Kowal napisał:
motocyklowy czy samochodowy, jedno i to samo.
Nie ma czegoś takiego jak motocyklowy albo samochodowy płyn chłodniczy. Po prostu płyn chłodniczy.
Damianho napisał:
Co masz na myśli pisząc "dobry"? Płyn chłodniczy to płyn chłodniczy. Inny może być tylko kolor i temperatura zamarzania
Mam na myśli to że a temp. zamarzania wynosi. -35stopni cwaniaczku. A dałem 8.60zł za litr.
Ja mam petrygo od zawsze… i temp. nigdy nie wynosi więcej niż 75*C można i wodę lać tylko ze po wodzie robi się jakiś kamiećń czy coś więc lepiej stosować płyn chłodniczy jest on lepszy od wody…
na kamiećń jest dobry calgon :lol: :lol: :lol:
a na serio to kupuj pierwszy lepszy płyn chłodniczy bo to jedno i to samo xD
Dokładnie :!: tak jak napisał Mafioz… ja akurat szperałem po garażu i wleciał mi w łapki Petrygo i to wlałem
Ja też leję Petrygo, bo akurat było pod ręką
No właśnie na półce stoi petrygo 5L :lol:
Dzięki wszystkim za odpowiedź
Pozdrawiam ;))
Edit:
Mam jeszcze pytanko. Jak mogę sprawdźić czy pompa pracuje prawidłowo ? Bo coś za bardzo się grzeje chyba silnik ;/
Jeśli chodzi silnik to pompa pracuje Mogą być najwyżej przewody źle podłączone, wtedy obieg cieczy jest nieprawidłowy i się grzeje
Jak przewody są źle podłączone, to płyn w zbiorniczku na wyższych obrotach niż wolne bulgocze i wychodzi do góry.
Od cylka powinno isc do gory chlodnicy a dol chlodnicy do pompy wtedy będzie dobrze odlaczone ;]
Pierdolicie ja w malaguti mam kryniczanka gazowana bez konserwantów :D:D:d chodzi jak burza tylko ze od 0 -15 mul