Podawajcie plusy i minusy cylindrów 70. Jakie cylindry polecacie a jakie nie. Jakie macie osiągi przy jakim setupie itp.
[sprawa tyczy się wyłącznie cylindrów klasy SPORT]
A tak w ogóle chciałbym się ze wszystkimi przywitać, gdyż jestem nowy na forum
Plusy:
- większa wytrzymałość
- większa moc
- lepsze wykonanie
Ale to dotyczy się tylko cylindrów tych z wyższej półki np. Malossi Hebo Polini Metrakit…
Minusy:
- droższe pierścionki i tłok (bo większe)
Ja polecam Malossi Sport 70ccm według mnie najlepszy z Sportowych cylków 70ccm… na nim osiągniesz jakieś 110km/h chyba że jeszcze jakiś większy tun typu wydech wario sprzęgło gazior 19mm to około 120km/h jak już to weź Malossi super wykonanie! dobre osiągi… Polini sport jest nieco słabszy ale też dobry… chociaż ja straciłem zaufanie do Polini… a zdobyłem do małossi…
70 ma większą wytrzymałość ??
Metrakit Hand Made jest najlepszy podobno. (Najmocniejszy)
nom 70 sport ma większą wytrzymałość i można na nim więcej km zrobić… nie wiem jak w innych silnikach ale akurat w moim i w innych silnikach puga tak
Adverion, skoro tak zachwalasz tego małossiego, to chciałbym się dowiedzieć więcej opinii na temat tego cylka
Na razie posiadam seryjną s9 (prawie) - niestety AC :-/ i chciałbym aby była “tuningowa”
Jak na razie nie chce pakować w nią dużo siana, ale chciałbym przedstawić setup, który planuję zakupić
-Malossi spor 70/ Airsal Sport 70 (na raning-planet.pl nie ma więcej cylków klasy sport do AC)
-Tecnigas RS/ może coś innego?
-Dysza seryjna to 92, czyli do 70 coś pewnie koło 105
A więc tak gaźnika na razie nie planuję kupować. Gdy uzbieram trochę siana to zakupię gaźnik 17,5 oraz stożek. Wału także nie planuję zmieniać, bo słyszałem opinie, że podobnież kymco bo super mocne wały.
Coś jeszcze do tego setupu? A może byście kupili inne częścię Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam
PS. posiadam już wario malossi
Tłumior
Łożyska koniecznie wzmacniane.
Otóż właśnie łożyska
Tylko pytanie jakieś? Jakiś rozmiar czy coś?? A najlepiej jakby ktoś podał link do dobrych i w miarę tanich
o lol czy ja wiem czy duza wytrzymalosc ??? na seryjnym cylku zrobisz z 15-20 tys. na loozie a zrob tyle na 70ccm to będziesz dobry ja mam s6racing i jak zrobie 1000zl bez żadnej awari to będzie dobrze heh pozdro dobry jest cylinder metrakit sp cos kolo 15 koni i można zawsze szlif zrobić
Z MK możesz pomarzyć o 15KM. Na cylindrze polini sport i malossi sport powinieneś spokojnie zrobić 10k km nawet zaryzykował bym stwierdzenie ze do 15k dobijesz przy normalnej jeździe a nie non top ciskając!!
Otóż dowiedziałem się takiej rzeczy, że użytkownik deathmind z sqtery.com miał zrobione ponad 20k na małossim sporcie 70 w vitalce :shock: :mrgreen: Jeździł na seryjnym wale, tylko łożyska zmienione na wzmacniane
Tak więc jestem chyba przekonany do małossiego
Kowal napisał:
Tłumior
Z tego co się orientuję to RS jest bdb wydechem do 70. Do kymco chyba nie ma już mocniejszego wydechu?? Więc nie wiem o co tutaj chodzi, może rozwiniesz się bardzieją
wiem że na malossi sport zrobisz więcej km niż seryjnym Peugeotem bo pug wytrzymuje max 15tys. km i trzeba robić szlif :-/ a do Malossi sport najlepszy jest Laser X-pro… z tym cylindrem i wydechem uzyskasz najwięcej nawet więcej niż na Yasuni R
Powiem tak, planuję do swojego kymczaka wsadzić jakiegoś tecnigasa. Podobnież dają one wiele więcej niż inne wydechy - w silnikach kymco I czyba raczej będę szedł w tą stronę
A teraz mam pytanie trochę z innej mańki;p Czy przy moim setupie (malossii sport70, RS, wario malossi itp) da radę spokojnie spalić kapcia, albo czy będzie szedł z gazu na koło? Ogólnie jakie na tym setupie mogą być osiągi i co tak na prawdę da radę na tym porobić ciekawego
Adverion trochę się zapędziłeś mówiąc że na laserze wyciągnie się więcej niż na r’ce…
Chodziło mi o to żebyś kupił tłumik, nie kapnąłem się że masz w planach. Sory, mój błąd.
Ten tecnigas będzie w miarę dobry.
siwy_fact ale gdzieś czytałem i widziałem testy ze akurat na tym cylku laser dał więcej nie wiem czy to nie było nawet na tym forum… sam nie mogłem w to uwierzyć no ale gdy zobaczyłem testy z hamowni…
A jak już chcesz tak Tecnigas’a to weź RS II jeszcze lepszy od RS i ładniejszy