Witam
Mam hhr z 2007 r z przebiegiem 3500km
Mój skuterek nie wkręca się na obroty i nie wiem co jest tego przyczyną
:arrow: gaźnik czysty i wyregulowany
:arrow: filtry oba także
Jest taki problem ze na ssaniu idzie jak głupi tylko przełączy się ze ssania i co i zonk wielki muł. Wtedy wolne obroty trzyma bardzo dobrze nie gaśnie ale na wyższe się nie chce wkręcić.
Dziś sprawdzałem świece w kolegi hhr z tego samego roku świeca daje niebieską iskrę, a moja daje brązową. Z kolei podłączając jego świece do mojej fajki ta sama świeca daje iskrę niebieska. Nie mogłem sprawdźić kolegi świecy w swoim bo juz noc była a on musiał do domu jechac
Koledzy pomóżcie czy trzeba wymienić tylko świece czy coś więcej
to wymień tą świece i zobacz.
jak to nie pomoże to może większa dysza do gaźnika pomoże bo na ssaniu ma więcej paliwa i jak się wyłączy to dostaje wahy mniej i muli więc to może też dlatego.
ale jak zejdzie ze ssania to go zalewa bo wg nie ma siły się rozpędzić ;/
próbowałem juz wszystkiego nie wiem co może byc
jutro będzie świeca i się zobaczy
jak się ssanie wyłącza to dostaje mniej paliwa więc jakim cudem może go zalewać skoro podczas jak ssanie jest włączone i ma więcej paliwa go nie zalewa wtedy?
opowiem to tak
pojechałem na cepa (1km) jechał jak głupi, zatankowałem i jadę dalej dojechałem ok 2km i wielki muł, czuje ze go zalewa świeca mokra czarna a jak ssanie było to szedł jak głupi
właśnie dla mnie to jest dziwne
Może rozregulował Ci się gaźnik, albo za mało/za dużo powietrza dostaje?
Pokombinuj z dyszą, iglicą i powietrzem.
iglica była w każdej pozycji
gaźnik był regulowany kilkakrotnie
a dysz nie mam żeby pokombinować
Hmm dziwny przypadek, musisz wszystko sprawdzać. A może rolki się konkretnie starły? Albo potrzebujesz świecy racing? Chociaż mi i tak wydaję się że to jest coś albo z iskrą albo z paliwem/gaźnikiem. Musisz kombinować^^
świeca będzie jutro nowa
a gaźnik hmm jak nie pomoże to skombinuje inny i zobaczę bo tak na oko to on wygląda na to e ok jest
DesiRe napisał:
A może rolki się konkretnie starły
rolki maja przebieg 100km
[ Dodano: 06-05-2009, 14:12 ]
a może to tłok puchnie ?
ale nie wydaje mi się bo wolne obroty trzyma extra nawet jak jest muł
co o tym sądzicie ?