pierwszy sqt do 5k

witam mam zamiar za około 3 tygodnie kupić pierwszy sqt do 5 tyś niestety nie moze byc to uzywka bo moji rodzice mowia ze nowka najlepsza wiec upatrzyłem keewaya matrixa nie jest to jakas yamaha ale 2t itp co o nim sadzicie będzie to dobry wybór kto go ma niech powie czy oplaca mis ie go zakupić i dawajcie oczywiście propozycje innych sqt możecie dawać linki itp z góry thx

Po pierwsze przekonaj ich że jest to skuter chiński i szybciej się zepsuje nic markowa używka z przebiegiem 15tys km :!: :!: Jak już ich przekonasz to masz pełne pole wybory bo za 5k kupisz porządny squt i wcale nie taki stary. Ja myśle że znajdziesz cos między 2004/05r z małym przebiegiem

Z nowych to Keeway Matrix, Cpi Aragon, Kymco Agility albo trochę tańsze Keeway F-act, Ry8, Cpi Hussar. Cho? faktycznie staraj się przekonywałdo używek. Za piątkę kupisz całkiem świeżego roxa, sr, runnera, nrg power.

Bez kitu. weź przyprowadź do rodziców kogoś kto ma taki sprzęt (chiński) i narzeka na niego. Bo 5tys to naprawde szkoda wydać na chińczyka. A jak nie da rady to bierz 2suwa, jakiegoś Keeway’a.

bierz Keeway RY 8 i jeszcze kasy trochę ci zostanie :smiley:

Tylko Kymco… Agility bodaj ze 4500 czy coś takiego, NIe psują się wcale co przyjedzam do serwisu na przeglad moim Kymco to widzę tylko jak naprawiaja magnusy,romety i inne ch*jstwa, keewayow tam nie sprzedaja nawet ;p Polecam Kymco albo TGB nowego !! za 5k wyrwiesz ewetualnie 5300 ale to chyba nie problem?

No ewentualnie jeszcze TGB, wydaje się ze to chińszczyzna ale tak naprawde bardzo eleganckie markowe skutery robią! Ja miałem kupić 303rs ale zrezygnowałem z powodu transportu…

TGB to nic innego jak yamaha :slight_smile: (znaczy no podobne w środku)

Ja mam Keewaya Focusa kupiłem nowego:( Gdybym miał teraz kupować to bral bym Aeroxa używke lepsza żywotnośc i w ogóle wypas:)

JAk sam wiesz ze uzywka lepsza to znajdz kilka tematów o tym jak w chińczykach rama peka i kola odpajada i pokaz to rodzicom, mysle, ze to podziala

PiastGliwice8 napisał:

TGB to nic innego jak yamaha :) (znaczy no podobne w środku)

że co podobne ze ma swiece i cylinder, tłok i waląć Tgb a Yamaha to 2 inne bajki.

Lucek92 napisał:

że co podobne ze ma swiece i cylinder, tłok i wal?? Tgb a Yamaha to 2 inne bajki.

No może coś tak slyszalem ze to podobne i tak palnąłem bez zastanowienia.. ale TGB MImo wszsytko jest dobre a nawet bardzo dobre ;-)

jeżeli rodzice się uparli na nowy to nie zmienia zdania. Wiem na własnym przykladzie. Wujkowi spodobala się moja Neoska i prawie przekonalem go aby pojechal to takiego goscia z markowymi uzywakami u nas. Pojechal ale nic nie kupić. Jestem u nich na drugi dzien i przekonuje go ze lepsza będzie i tak markowa uzywka, ale on i tak swoje i nastepnego dnia kupil Kingway. Takze ludzi nie przekonasz, a szczegolnie jak się upra na cos nowego. Ja mam neosa i źlego slowa o nim nie powiem pomimo tych lat ktore ma.