Witam. Chciałbym zakupić pierwszy skuter. Bedzie służył do codziennej jazdy 5-10km (szkoła).
Mam ok. 180cm wzrotstu i 94 kg wagi. Nie liczy sie dla mnie predkosc chodz lubie szybko pojezdzic. Jestem zielony w prowadzeniu skutera nigdy nie jezdzilem ale sie naucze takze chce aby byl ergonomiczny i przyczepny. Max kwota to 1500-1600 (nie moge dolozyc! ;c). Licze na p omoc
Uzywany, 50km od tychów
liczysz na pomoc W CZYM?
Wombat, ale tym... chlebem i solą zawsze tutaj witamy. Bo tak. ;-)))
^
Używane, mają dość różnorodne znaczki na swoich przednich czaszo-owiewkach (a przebieg takiego, to nigdy temu... ^nowemu^ kupującemu nie jest znany i takie tam inne sprawy pokrewne, a z danym zakupem związane), więc... jaki to znaczek ma być dla ciebie istotny? Hmm?
^
Każda używka ma nadal dwa koła, ewentualnie, są one ^nieco^ krzywe. ;-)
Wybieraj te, które są proste.
^^
A jak oczekujesz czegoś cokolwiek nowego (seryjne chińczyki po różnych marketach, a i tak z jednego zwykłego kontenerowca z CHRL), to musisz kluczem... 10, 13, 15 i 17 podokręcać sobie potem wszystkie nakrętki i śruby (tuż po zakupie i raczej nigdy później). Wybór z tym jest dość mały. Router i Zipp-ol. ;-)
I tak jest to kolejny... wielkoseryjny chińczyk, a buda zawsze jest do wyboru (duża lub mała). Buda czy rama? RAMA. I OK. ;-)
^
I już na koniec...
>>
Bezproblemowo znosi to jakikolwiek allegroszowy cylinder... 72 cm3 (dysza #90). I mowa tutaj o takim dość małym i seryjnym 4T GY6 (139 QMB), bo duży 4T GY6, ma serię pod całe... 150 cm3 (gazior fi 24 i dysza min. # 107). I finał z tym zwyczajnie jest. Zazwyczaj. ;P
licze na pomoc w znalezieniu dobrego modelu ktore moge znalesc na serwisach ogloszeniowych/aukcyjnych. nie znam sie na tym takze dlatego licze tutaj na pomoc ;)
Jak oddzielisz ziarno od plew, to może i sam coś ^nienaruszonego^ sobie wychaczysz.
Inaczej, długa jest twoja droga w tym temacie. I dość blisko masz potem zawód sapera, bo i min równie dużo na danym polu leży. ;-)