Pierwszy Skuter!

+ Jak mi broda odrasta, to już robi się siwa :-) +
+++
A jaka ma być? Czarna, jak u Paciego? Żeby Cię za jakiegoś mudżahedina wzięli?
+++
+Cholera, to ja nawet dzieci nie mam... nawet męża nie mam a w sumie.. :>
No ale pomimo XX lat czuje się na jakieś 18 :D+
+++
No to masz parę kłopotów mniej, a ze zwiększeniem ich liczby jeszcze zdążysz... :)))

Ja lubię też zjeść ale staram się udawać że nie lubię ;P jako sportowiec (choć amator) muszę trzymać dietę :O

No, to kiedy go odbierasz, bo nie napisałaś?

DRUID, a Ty widziałeś mudżachedina w różowym boa i rajtuzach...?
Raczej mnie nie pomylą, tylko nie wiem, czy to dobrze, czy źle :-)))
http://x.vukajlija.com/var/products/posters/201201/399228/nema-veceg-mudzahedin.jpg

No, tak sobie myślę, że wśród mudżahedinów byśmy sobie w takim przebraniu długo nie pożyli... Jihadi John by nas skrócił o głowę... razem z brodą... jaką by nie bądź... :)))
+++
Lecz póki co, żyjemy...

I wtedy PACI by się ucieszył, bo byśmy nie mieli na co założyć białych kasków :P
*
Ale fajna taka Angelina ibn Ladin... no albo Usama Jolie, wszystk jedno :-)
Eurowizję by wygrała/wygrał/wygrało :-)))

Ale wiesz, one są tak pozawijane w zwoje papirusu, że równie dobrze, to i my moglibyśmy tam wystąpić... Nawet Paci by nas nie poznał...
A pod zwojami... białe kaski... :)))))

Dziś, choć od wczoraj już czeka ale nie ma jeszcze dokumentów - ale mają być dziś :)

No to koniecznie opisz wrażenia... te pierwsze są bezcenne... :)))

No to teraz ostrożnie.
Jako sportowiec wiesz, jak uspokoić oddech, więc to zrób, jak dosiądziesz muła :-)
Na stację i pierwsze tankowanie powolutku.
Nalewaj ostrożnie, bo zbiorniczek mały (zazwyczaj wchodzi za 20,-), żebyś sobie nie upaprała bagażnika.
No i jak mówił DRUID - uwaga na kierunki. Ja często na początku trąbiłem, zamiast migać :-)))
A, jeszcze jedno... co prawda je słychać, ale wiesz jak jest - kask, podniecenie... - one same nie wracają, trzeba wyłączyć naciskając, bo bedą migać w ciemną noc :-)))
POWODZENIA!
Opisz nam potem pierwsze wrażenia.

W gruncie rzeczy zalecałbym zrobić sobie 2-4h jazdy z instruktorem lub pod okiem kogoś doświadczonego na placu. Zależnie też od doświadczenia kierowcy rzecz jasna.

Szukałam w necie nauki jazdy na skuterze i nic konkretnego nie znalazłam, ale jakos specjalnie też się nie przykładałam, może spróbuję jeszcze raz.. choć fakt, zapewne najpierw usiąde pobujam się i zobaczę czy strach mnie dopadnie czy wyjadę od razu.. :>

Wystarczy się do jakiejkolwiek szkoły zgłosić i spytać o godziny doszkalające. Jeśli nie mieszkasz gdzieś z dala od cywilizacji, nie powinno być problemu. Chociaż o tej porze roku może być ciężko to fakt.

W samym centrum Wrocławia więc chyba nie daleko od cywilizacji - może popytam faktycznie :)

Uwierz mi, że chociażby 2h jazdy szkolącej da ci więcej niż 10x więcej godzin spędzonych na gadaniu o jeździe. A byłoby szkoda zeszlifować nowego KACa ;)

Na rowerze jeździć pewnie umiesz i po Wrocławiu (w ruchu miejkim, po ulicach) jeździłaś.
Prawko B - masz, samochodem jeździłaś.
Na motorze jeździłaś trochę, więc wiesz, czym to pachnie.
Wybierz sobie gdzieś pod sklepem lub obok stacji jakąś boczną uliczkę lub placyk i popróbuj, jak to się zachowuje.
Nie powinno być problemu, to jest automat. Odkręcasz gaz - jedzie, puszczasz - zwalnia.
Ostrożnie tylko z hamulcami, prawy to przednie koło, lewy - tylne.
Delikatnie i będzie dobrze :-)

Tak jak pisałem wcześniej, zależy od doświadczenia. Jednym przychodzi od razu, innym po czasie.

Ja dziś skompletowałem cały strój. Co do kasku to padło jednak na integrala. Szczękowy strasznie "niewyważony" jest jak podniesiemy szczękę.
Ogólnie zadowolony z zakupów jestem.
Teraz tylko do połowy marca na odbiór sprzętu czekać... :(

No cóż Cruel... umęczysz się... Zdziwię się, jak Ci nie będzie mocno parował i ograniczał dodatkowo widoczność... Na co postawiłeś? Opisz koniecznie wrażenia z pierwszej jazdy... Czy do tej pory jeździłeś z szybą na skuterku, czy bez?

EADEM, może i masz rację - tym razem :-)))
Ja czasami jestem mocno hop do przodu i wydaje mi się, że każdy tak ma.
A to nie do końca prawda.
Zobaczymy co zrobi nasza forumowa niewiasta, wydaje się być rozsądną, więc raczej nie przeszarżuje.