Pierwszy skuter

Witam!
Chciałbym niedługo zacząć przygodę z jednośladami, mam 14 lat i jakiś czas temu zdałem egzamin na kartę motorowerową. Chciałbym kupić swój pierwszy skuter i potrzebuję pomocy, ponieważ nie orientuję się za bardzo w sprawach technicznych. Zależy mi, aby silnik był 4 suwowy, bo zależy mi na niskim spalaniu, skuter ma być solidny, tak żeby się nie rozwalił od samego patrzenia na niego. Jak narazie moimi faworytami są:
Romet 747
Romet 717
Romet 727 ECO
Romet Zetka 50
Romet 727 Premium
Kymco Agility 50
SYM Mio
Toros F16
Bardzo proszę o radę, który z nich jest najlepszy, lub czy w ogóle któryś jest dobry. Może znajdę w tym przedziale cenowym coś lepszego?
Z góry dziękuję za pomoc.

Większość poleciłaby ci Kymco bo reszta to chińczyki ( nie wiem jak SYM). Ja poleciłbym tobie każdy bylebyś o niego dbał a nie katował.

Z tych, które wymieniłeś najlepsze będą Kymco Agility 50 i SYM Mio. Znacznie lepsze niż pozostałem wymienione przez ciebie. Jeśli miałbyś się zdecydować na któregoś z twojej listy to tylko jeden z tych dwóch.

Z tego zestawienia KYMCO jest najlepsze :)

Wszystko zależy jak bardzo kolega ma gruby portfel.

Emul1 napisał:

Z tego zestawienia KYMCO jest najlepsze :)

- może jakieś uzasadnienie ??? (polonistka przewraca się w grobie)
Np. posiadałem skuter tej firmy i byłem zadowolony z jakości wykonania.
Bo tak to taka wypowiedz to o kant d... potłuc.
nie żebym się czepiał...

ja z własnego doświadczenia polecam KYMCO jest solidny I mało awaryjny

Tez mam te cudo :) 4t i nie narzekam. Codziennie do pracy 22 km w jedna stronę. Miesięcznie około 1000km i jest ok.