Witam wszystkich :) Jestem nowy na tym forum. Założyłem sobie konto, ponieważ zaczynam przygodę z jednośladami (wczoraj zdałem na kartę motorowerową). Chciałem się Was zapytać jaki nowy skuter polecilibyście mi? Mój budżet wynosi ok. 5000zł. Nie chce żadnego chińskiego skutera :)
Proponuję Kymco Agility 4T, przez długi czas (jeśli będziesz go użytkował spokojnie) nie będziesz musiał dokładać ani grosza (poza tankowaniem oczywiście :)
Tak samo jest w sumie z każdym Kymco, ja mam Vitalkę, prawie 22 tys przebiegu jedyne co było wymieniane to świeca, filtr powietrza i filtr paliwa. No i oczywiście olej w przekładni, dolewanie oleju do dozownika i paliwa do zbiornika :)
Jeśli skuter ma być nowy to z japończykami i włochami nie poszalejesz z takim budżetem. Jeżeli jednak bierzesz pod uwagę używki, to wybierz skuter, który Ci się podoba, a ludzie z forum Ci o nim co nieco opowiedzą, bo takie strzelanie w Twój gust nie ma sensu.
Budżet, którym dysponujesz pozwala Ci kupić praktycznie każdy skuter - nie napinaj się na nówkę, bo ona najwięcej traci na wartości. Na twoim miejscu celowałbym w używany skuter za ok 4tys i przeznaczył 1tys na ewentualne modyfikacje, żeby mieć maszyne marzeń :). Polecam skuter dwusuwowy, że względu na prostszą budowę i większe możliwości modyfikowania... Pozdrawiam
Budżet, którym dysponujesz pozwala Ci kupić praktycznie każdy skuter - nie napinaj się na nówkę, bo ona najwięcej traci na wartości. Na twoim miejscu celowałbym w używany skuter za ok 4tys i przeznaczył 1tys na ewentualne modyfikacje, żeby mieć maszyne marzeń :). Polecam skuter dwusuwowy, że względu na prostszą budowę i większe możliwości modyfikowania... Pozdrawiam
Dobrze gadasz : )
Osobiście na Twoim miejscu z takimi pieniędzmi celowałbym w wygląd sportowy z równie dobrymi osiągami. Peugeot Speedfight, Yamaha Aerox? Ludzie cenią sobie również takie marki jak Kymco.
Nie kupuj nowego ! Bo stracisz bo sezonie nawet z 2tysiące na wartości skutera. Najlepiej wziąc 1-3 letniego od 1 właściciela, zablokowanego bez modyfikacji i pobawic się z nim i miec maszyne jak z bajki :)
Zdecydowanie Kymco, jakikolwiek model i typ byś nie wybrał, będziesz zadowolony. Jeśli to pierwszy skuter, patrz pod kątem dostępności części karoserii :)