Pierwszy Skuter/Motorower na dowód osobisty

Witam, zastanawiam się nad kupenm skutera, bądź motoroweru, którym da się jeździc na dowód osobisty. Wyglądem chcialbym zeby przypominal "ścigacza". Zastanawiałem się nad Zipp pro 50, ale ponoć sporo wad posiada.

Aktualnie na dowód to sobie możesz rowerem jeździć ;)
Niestety od jakiegoś czasu weszła prawo jazdy kategorii AM (na motorowery), czyli żeby poruszać się legalnie motorowerem musisz posiadać to prawko lub kartę motorowerową...

Sparrow93 napisał:

Aktualnie na dowód to sobie możesz rowerem jeździć ;)
Niestety od jakiegoś czasu weszła prawo jazdy kategorii AM (na motorowery), czyli żeby poruszać się legalnie motorowerem musisz posiadać to prawko lub kartę motorowerową...

Aktualnie może jeździć na dowód motorowerem, jeżeli ukończył 18 rok życia przed 19.01.2013 r.

Lucek71, Ukonczyłem przed 2013.

No to możesz sobie 50tką jeździć bez obaw :)

Moim zdaniem te ścigacze w 50ccm to są śmieszne maszynki, w sam raz dla napalonego 14-latka :), ale o gustach się nie dyskutuje.

Tylko teraz pytanie która wybrać. Najlepiej jakbym dostał katalog z każdą 50tką, która wyglada jak "ścigacz", hihiihi. A wady i zalety to już bym sobie wyszukał u Wujka Google i Youtube.

zależy ile masz kasy...

Wejdź tutaj http://www.skuterowo.com/katalog-skuterow/ i wybierz jakąś markę znajdź stronę firmową i sobie pooglądaj.

No myśle, że tak do 5tyś mozna przeznaczyc na motorek. No chyba ze znajde taki który mnie zauroczy wiec jestem w stanie dać troche wiecej, tyle że bez przesady. I dzieki za katolog, juz oglądam.

Za taką kasę to tylko junak, zipp i romet właściwie wchodzą w grę.

A te "lepsze" od nich to już od ilu sie zaczynaja? 7 tys? Chodzi o to by szybko nie padł, i wygla miał super.

yamaha tzr kosztuje np. 15 tys. :)

za 5 k można kupić niezłą apke lub słabą i zrobić remont i doprowadzić resztę do stanu używalności a ten motorower ma osiągi na równi z cbr 125 np