Czesc jestem tu nowy, planuje zakup nowego skutera marki kymco i zastanawiam się nad agility 50 4t, rs agility 50 4t lub nexxon podajcie. Jak możecie to podajcie ich plusy i minusy i który najlepszy na dwie osoby (najbardziej interesuje mnie nexxon i jego skrzynia biegów)
Hm. W sumie to wybór tylko twój. Bierz to, co Ci bardziej odpowiada. Agility nie jest duże, więc na 2 osoby chyba lepszy nexxon. Ale zależy czy odpowiada Ci półautomatyczna skrzynia biegów. Różni się od automatycznej tym, że trzeba zmieniać biegi, a od manualnej tym, że nie ma sprzęgła. Moim zdaniem bardzo fajna sprawa, a również bardzo prosta dla kogoś kto nie chce operować sprzęgłem.
Nie podobają mi się typowe manuale (wiem jestem dziwny :-) ) ale polautomaty kocham, jak zarówno automaty też lubie. A co ma lepsze przyspieszenie i jest mniej awaryjne?
A gilera stalker jakie ma spalanie
Z awaryjnością pomiędzy agility a nexxonem będzie podobne. Obie maszyny z jednej firmy. Obie bardzo chwalone przez użytkowników. Co do przyspieszenia to nie mam pewności, ale wydaje mi się że będzie porównywalne.
Co do gilery to jest dość mała, więc przypuszczam, że spalanie będzie około 2,5-3l. Na pewno większe od agility czy nexxona.
dajcie jakieś propozycje skuterów lub motorowerów do 5500 (nowy lub przbieg max2000km)wszystkie marki oprócz peugot oraz chinolów
odzywa się ktoś na tym forum???????????????
A co to biuro informacji wystarczy wpisać na allegro to czego szukasz i masz -proste
Ku*** szukam opinii bo 5tys to nie jest mało a jak kupię a będzie mi palił 7l albo często psuł to ja podziekuje. Chcem po prostu żebyście coś doradzili
Weź sobie Honde Vision 50 (NSC50), bardzo dobre wykonanie, duża i wygodna, małe spalanie 1,9l no i jest to japończyk.
No właśnie myślałem też nad nową honda vision lub yamaha aerox (przebieg 1500)
W tej cenie kup sobie motorower. O wiele większa frajda, moc no i lepszy wygląd + biegi.
Polecam Aprilie RS 50, TZR 50, GPR 50 albo coś z enduro, DT 50, Rieju , Senda :)
rkos napisał:
W tej cenie kup sobie motorower. O wiele większa frajda, moc no i lepszy wygląd + biegi.
Polecam Aprilie RS 50, TZR 50, GPR 50 albo coś z enduro, DT 50, Rieju , Senda :)
To zależy gdzie będziesz jeździł, np. w mieście w korkach skuter jest dużo wygodniejszy. Ogólnie skuter to wygoda i komfort, automatyczna skrzynia biegów i miejsce na kask, ochrona przed deszczem i wiatrem.
Nie wiem jak można się lansować na motorowerze z biegami 50ccm :D
Raczej zostanę przy skuterze bo będzie mi potrzebny do szkoły muzycznej żeby mieć miejsce w jedną stronę na kask a w drugą na instrument i nuty
Napiszcie ile pali gilera stalker oraz czy jest kufer do yamahy slider
Który z wymienionych jest najmniej awaryjny i który polecacie:
Gilera stalker (1050km)
Yamaha aerox (1500km)
Kymco vitality
Kymco agility naked
Kymco nexxon
Wszystkie mi się podobają a nie wiem co wybrać, wyrazcie wasze opinie i który ma duży schowek na kask do scigacza
Witajcie jestem tu nowy kupiłem skuter Agility RS naked przejechałem dopiero 40 km i mam problem z kupnem kufra nic nie ma do niego macie jakiegoś pomysła gdzie kupić ??
w zwykłym sklepie motocyklowym
hej, jeżdżę na kymco nexxonie i mogę Ci powiedzieć kilka słów. Dla mnie najlepsze jest to że sam możesz kontrolować jak jeździsz. Albo oszczędnie (najmniejsze spalanie 1.77) lub kręcisz go bardziej (mi nigdy nie przekroczyło 2l/100 ale ja nie szaleję). Zależy też czy ma to dla Ciebie być tylko środek komunikacji czy też jako przyjemność. Ja jakbym miał wybierać to znów zdecydowałbym się na nexxona.
Najwięcej wycisnąłem z niego 75 licznikowe ale to już trochę żyłowanie silnika.
Jego wady to:
- słabe przyspieszenie
- baaaardzo słabe osiągi jeśli chodzi o przyspieszanie i v-max (45kmh) z pasażerem.
- mały schowek (kask się nie zmieści)
Zalety:
- super mocne hamulce -> oba tarczowe (nie raz się przydały)
- Niskie spalanie
- wąski (łatwo się przeciskać)
- super dźwięk
- sam decydujesz o stylu jazdy (dynamiczny bądź "cruising" :)
- blokada kierownicy i manetki gazu
Podobno po zmianie cylindra na 72cm zaczyna być to dynamiczna maszyna
small a patrzyłęś coś z marki romet bo za tą cene masz nowego + kasa jeszcze zostanie na tuning , a z tych co podałeś to najlepszy będzie aerox 2t + LC = bardzo długa fajna jazda