Pierwszy Motorower

Witam.

Planuje zakup pierwszego motoroweru. Mam małe doświadczenie jazdy na skuterach ale to własnie manuale najbardziej mnie interesują. Nie planuje na razie robienia Prawka kat.A ponieważ nie jestem jeszcze w 100% pewny czy Moto to moj świat ale od paru lat marzy mi się jazda na jednym z nich dla tego chce zacząć od 50…

I teraz moje małe pytanie. Co wybrać! Wpierw od razu powiem że dużo już poczytałem itp itd. Wiem że większość poleci mi Yamahe TZR albo Aprilla RS ktorych duzo w okolicy itp. Od razu pisze ze po mimo fajnego wyglądu, to własnie z tego powodu tez nie chce tych motorów. Nie szukam i nie planuje na razie brać też za mocnej maszyny, Po prostu chce mieć coś czym moge się przejechać i nauczyć jazdy.

Obecnie na oku mam dwa motory a raczej 3.

Pierwszy to Barton Sprint RS w miarę rozsądniej cenie z bliskim serwisem i z możliwością tuningu. Miałem okazje na niego usiąść i przyznam spodobał mi się. Czytałem opinie, że te jednoski maja dobry silnik i są w miarę okej.
Drugi to Junak 904. ale tutja z info troche trudniej.
Trzecia opcja. To pomimo unikania ścigałek, Junak 905. Wyglądem jest super nie przesadny ale cena w której miałbym Tuning do Bartona…

I tutaj jest moje pełne pytanie. Jak oceniacie te maszyny, a jeżeli macie coś co nie jest za bardzo agresywne w swoim wyglądzie co polecicie?

jeżeli szukasz motoroweru do nauki jazdy to poleciłbym ci routera ws 50 lub zumico gr200, gb street