Witam.
Planuje zakup pierwszego motoroweru. Mam małe doświadczenie jazdy na skuterach ale to własnie manuale najbardziej mnie interesują. Nie planuje na razie robienia Prawka kat.A ponieważ nie jestem jeszcze w 100% pewny czy Moto to moj świat ale od paru lat marzy mi się jazda na jednym z nich dla tego chce zacząć od 50…
I teraz moje małe pytanie. Co wybrać! Wpierw od razu powiem że dużo już poczytałem itp itd. Wiem że większość poleci mi Yamahe TZR albo Aprilla RS ktorych duzo w okolicy itp. Od razu pisze ze po mimo fajnego wyglądu, to własnie z tego powodu tez nie chce tych motorów. Nie szukam i nie planuje na razie brać też za mocnej maszyny, Po prostu chce mieć coś czym moge się przejechać i nauczyć jazdy.
Obecnie na oku mam dwa motory a raczej 3.
Pierwszy to Barton Sprint RS w miarę rozsądniej cenie z bliskim serwisem i z możliwością tuningu. Miałem okazje na niego usiąść i przyznam spodobał mi się. Czytałem opinie, że te jednoski maja dobry silnik i są w miarę okej.
Drugi to Junak 904. ale tutja z info troche trudniej.
Trzecia opcja. To pomimo unikania ścigałek, Junak 905. Wyglądem jest super nie przesadny ale cena w której miałbym Tuning do Bartona…
I tutaj jest moje pełne pytanie. Jak oceniacie te maszyny, a jeżeli macie coś co nie jest za bardzo agresywne w swoim wyglądzie co polecicie?