Witam mam takie pytanie otóż od dłuższego czasu chodzi za mną zakup motocykla o pojemności do 125 cm3 (prawko kat. B) i nie wiem co wybrać czym się kierować przy wyborze strasznie podoba mi się Honda Varadero 125 ewentualnie Kymco Zing II ale są to dość drogie motocykle a jako że nie miałem nigdy doświadczeń na mam pewne obawy czy warto od razu kupować coś drogiego . Może miał ktoś jakieś doświadczenia lub pomoże w wyborze budżet jaki mnie interesuje to koło 1000 zł na ciuchy oraz 6-7 tyś na moto. Czym ewentualnie kierować się przy zakupie moto no i co sądzicie o Kymco mógłbym nowego kupić za około 8000 zł, ale czy warto pchać się w chińczyka?
Jedno jest pewne - na pierwszy kup tani, żeby mniej bolało w razie czego ;-)
Właśnie się zastanawiam nad jakimś tanim, ale w miarę solidnym, bo chciał bym albo kupić we Włoszech albo zabrać do Włoch
no to raczej kupić tam niż kupić w pl i zabierać do włoch.
Kwestia rejestracji musial bym to jakoś załatwić bo nie mam tu zameldowania tylko delegacje
Każdy pojazd rejestrujemy we właściwym dla naszego miejsca ZAMIESZKANIA (a nie zameldowania) wydziale komunikacji starostwa powiatowego albo miasta na prawach powiatu.
We Włoszech jeśli chce zarejestrować pojazd muszę mieć zameldowanie ;) już się dowiadywaliśmy :)
No popatrz, a w Polsce już nie:)
Hmmm... czyli kupić w Polsce motocykl sprowadzony np. z Włoch, zarejestrować go tutaj i wywieźć go z powrotem do Włoch ;)))
Jeżeli kupię we włoszech to tak trzeba to oficjalnie zrobić ;)
Dlatego szukam czegoś w PL.
Wpadł mi też w oko KTM Duke 125 ale widze że cenowo sporo kosztuje ;)