Pierwsze moto -125 ccm.

Siemka, dawno mnie tu nie było..
Od dwóch lat jeżdżę skuterkiem i postanowiłem w nie długim czasie zapisać się na prawo jazdy A1, a co za tym idzie kupić 125ke.

Tu moje pytanie.. Co byście mogli polecić dla mnie (190cm,80kg)?
Fajnie by było gdyby moto nie rozpędzało się 17s do 100/h.

Moje dwa typy to:

Honda Varadero 125
i
Honda NSR 125

Wiem, że są to dwie zupełnie różne bajki, ale wytypowałem ja na podstawie opinii użytkowników, obydwa mają coś w sobie:
Varadero: Spalanie, wygoda, dźwięk
NSR: Moc, wygląd, niższe koszty remontów

Chciałbym, żeby każdy z Was wypowiedział się na ten temat, i gdy uważa inaczej dorzucił swój typ. :) (Za Made in China dziękuje z góry;))

LwG!

Każdy, powiadasz? :D

Edit:
Uściśliłeś wpis i od razu jest totalny spokój. :D

Co Twój post wnosi do tematu?
Bez sensu nabijasz posty, czy jak?

no widzisz, i też masz po uszach :)

Jego czy mój? Pogubiłem się trochę, a Ty piszesz tak rozlegle tutaj. ;D

A co ten Twój wpis wnosi tutaj? Oczywiście, poza próbą pouczania innych i na zasadzie tzw. kontry?

Dawaj dalej z tym, poszperamy tam sobie po wpisach na forum. Forum musi być żywe. :P

Edit:
Mam czas, niech staje do walki na dwa miecze. Pokonam, albo polegnę w boju i już żadna białogłowa nie zatęskni za cnym rycerzem w czarnej zbroi i ze złotym pieścieniem na palcu i długim złotym łańcuchem na szyi.
Światłości przybywaj, wszak walczę w godnej sprawie i dla niej godnym jest polec. :D

Dodżu, rwij szaty za moją niegodziwość tutaj. Rwij, jeśli tylko zdołasz.

To rwiesz moje szaty Dodżu czy mam iść po jakąś białogłowę? ;D

Lewa w górę, mówisz? I zawsze podnosisz? A to jest nawet dość ciekawe. :P

Nie wiem, dlaczego jeszcze się udzielasz..
Nie odpowiadasz na moje pytanie w żaden sposób.
Mój wpis nie musi wnosić nic, ponieważ był odpowiedzią na Twój bez sensowny komentarz :)
Wracając do wcześniejszego wpisu, jedynie uściściśliłem swoje kryteria poszukiwań, a Twój post dotyczył czego innego.

Tak, na ogu staram się podnosić.

Tak więc, jeśli nie masz zamiaru w wartościowy sposób się udzielić, proszę, opuść ten temat :)

Varadero ledwo łapie się na a1, NSR już nie więc polecam Varadero.

Varadero, maszynka ma pancerne plastiki, spalanie niskie, silnik w układzie V :D
Tylko koszty remontów mogą przerażać.

@degename, NSR załóżmy, że się łapie.
W takim przypadku co sądzisz?

@macharis, Ale podobno w przypadku wiadra te remonty są bardzo rzadko. (?)

Varadero to niezniszczalna konstrukcja. Kultowy nie do zajechania silnik w układzie V. Idealny jako wstęp do poważnej turystyki. A i klimaty enduro też nim ogarniesz. Mój kolega w pracy właśnie kończy kurs kat A i na początek zdecydował się właśnie na to Varadero - większe pojemności zostawi sobie na później.
W klasie motocykli 125ccm Honda Varadero jest bezdyskusyjnym liderem - każdy CI to powie.
Poszukaj zadbanego doposażonego egzemplarza - posłuży Ci na długie lata.
Sam na co dzień jeżdżę Hondą Transalp - i powiem jedno te turystyki są zajeb..te! :-)
No i wygląd - to wiaderko wygląda jak rasowa duża 600-tka - to dla młodych ma też duże znaczenie :-)
Będziesz na nim wyglądał jak na dużym turystyki - a i osiągi ma przyzwoite - prędkość przelotowa 90-100km/h przy naszych drogach w zupełności wystarczy. W tych motocyklach osiągi są elementem drugorzędnym. Niesamowity komfort jazdy, uniwersalny jej charakter - o to w tym chodzi.