Witam wszystkich forumowiczów Mianowicie posiadam skuter Piaggio Zip50 akurat to jest stary model z roku 92 Mam problem trochę z jego spalaniem, pali mi ok. 3,5l na chyba niecałe 100km(czyli praktycznie żre mi cały bak), nie wiem dokładnie bo zatankowałem go do pełna a miałem tam jeszcze chyba 0,5l(może trochę więcej) paliwa i dolałem 3,09l. Przejechałem teraz 51km i już zaczęła mi się palić kontrolka o rezerwie paliwa(nie wiem dokładnie ile mogę zrobić na tej kontrolce ale chyba do 50 km). I zastanawie mnie czy to jest normalne spalanie czy może to jest wada czegoś?? Mam właśnie mały problem też z gazem… Podregulowałem gaźnik, bo wcześniej na wolnych obrotach mi w ogóle gasł, i nie mogłem go zapalić bez dodania gazu. Po podregulowaniu chodził bardzo dobrze Ale po chwili, znów bez gazu go nie zapale, chociaż chodzi na wolnych obrotach ale czasem też i gaśnie. Przy zapalaniu go gdy(czasem się tak dzieje), dodam gazu to, linka nie puszcza i cały czas gazuje, chociaż ja gazu nie dodaje… Pozdrawiam
Piaggio tyle palą, 3,5 litra na 100km to dobry wynik dla piaggio
On mu spalił 3.5 na niecałe 60 więc nie jest dobrze. Fitr czyszczony? Świeca zmieniana ?
Filtr nie był czyszczony właśnie, a świeca była zmieniana Tzn. ja ostatnio tankowałem i zrobiłem teraz 50km i mi się kontrolka pali, więc jakieś ok. 50km jeszcze zrobie(chyba). Skoro tak mówisz że dobry wynik to ok
[ Dodano: 11-07-2011, 10:16 ]
Dobra to ja już wszystkie wiem dzięki post można zamknąć
Jezeli rocznik 92 to moze pierscienie sa zużyte. Mógłbyś pomyślec nad remontem.