FranceCola pisał już, że 8500km.
Chociaż wiesz jak to jest z przebiegami ;) Najpierw są, a potem maleją. To już chyba taka epidemia naszych czasów i z tym się trzeba pogodzić ;D
Od jesieni na przeglądach będą wpisywać przebieg pojazdów do bazy danych, tak że problem cofania liczników, teoretycznie powinien zmaleć ;)
No właśnie słyszałem, że chcą temu zapobiec, w wiadomościach kiedyś mówili. Ale niektórzy dużo km przez rok potrafią zrobić. Także przy przeglądzie wpisze, a potem może cofnąć, chociaż jak już się widzi ile mniej-więcej ktoś zrobił w 2 lata, to już sobie może obliczyć. Niektórzy trochę robią rocznie. Mój tata na przykład rocznie to z 35tys. km spokojnie robi, tyle, że on nigdy nie cofa licznika, woli taniej sprzedać, a nie mieć nikogo na sumieniu ;)
Ryglos, ja kiedyś robiłem 40tyś w 3 miesiące, ale jeździłem zawodowo..
Przeglądy w skuterach na prawko, motocyklach i samochodach robi się co rok, to łatwiej obliczyć ile można zrobić km. Krzysiek z forum, w ciągu roku nawinął Incą 13000km a gdzie tam do końca sezonu.. ;)
Zależy na jakim zawodzie ;) Mój tato jeździ jako taxi ;) Ty jeździłeś jako kto? Nie wiem w sumie dokładnie ile robi mój tato km, ale jakoś tak, spytam się go, bo za chwilę z wróci z pracy ;) Różnie ludzie robią. Moja siora np. robi jakieś 5tys. km rocznie znowu ;D A potem ludzie nie wierzą w przebieg ;D
Jeździłem dostawczakiem, po całym kraju ;)
Heh, no raczej będę zmuszony wymienić akumulator, to jeszcze oryginalny ... Przebieg to nie wiem, ale raczej wydaje misie że licznik nie był cofany... Bo zakupiłem go od goscia, który mieszka dosłownie 50 metrów odemnie i dobrze go znam, i mysle że takiego swinstwa by nie zrobił, chociarz nigdy nic nie wiadomo :)
Na szczęście akumulatory nie takie drogie do skuterów ;)
Według mnie to jest dobra oferta.
http://allegro.pl/akumulator-fb4l-b-bosch-12-v-4-ah-yb4l-b-skuter-i1709357697.html
No ten aku będzie dobry ;)
Dzięki chłopaki za ten link do tego akumulatora. Chyba go kupię :-)
Nie ma za co ;) Właśnie jak patrzyłem to wpadł mi w oko, bo dość tanio, jak na akumulator Boscha. Za tę cenę to według mnie warto ;) Jakby mój był na wykończeniu to bym brał go do swojego też, ale ja mam nówkę, także stał by trochę, a zamówię, jak mi będzie potrzebny ;)
Chciałem odświeżyć temat,
Czy ktoś z użytkowników Piaggio Zip próbował go przewozić w samochodzie kombi? Jeśli tak to jakim, czy były problemy... proszę o wskazówki. Moje auto Ford Focus II
PPWWKK
wiozłem fly'a puszką (berlingo) i wszedł ledwo, i na wzdłuż i na wysokość, ale się udało i jechał w pionie (nie spuszczałem paliwa ani oleju). wątpię by udało Ci się do Focusa go wepchnąć- proponuję pomierzyć
Do Focusa nie wejdzie chyba że na leżąco lub skośnie ale nie polecam takiego transportu.
tylko na leżąco i to trzeba najpierw kocem wyścielić
Kolego napisz skąd dokąd chciał byś go przewieźć. Jeśli jesteś z Warszawy to mogę Ci pomóc.
oczywiście na leżąco, inaczej nie ma szans,
dzięki za ofertę pomocy, ale jestem z Wrocławia, a planuję go ściągnąć z okolic Radomia...
mierzyłem prześwit bagażnika i ma on około 115 cm szerokości,
długość po złożeniu siedzeń to około 1,6 metra
Jeśli już chcesz przewozić go na leżąco to obowiązkowo wszystkie płyny do zera i folie pod spod w razie jakby coś miało się wylać a dodatkowo porządnie zabezpieczyć skut przed uszkodzeniami. Pytałeś znajomych lub kogoś z rodziny kto ma większe auto o transport lub pożyczenie samochodu ?
nie mam specjalnie możliwości załatwienia auta, w którym skuter mógłby stać w pionie,
paliwo oczywiście spuszczę, gorzej będzie z olejem
czytałem na jakimś forum, że ktoś przewoził skuter (nie wiem jaki) astrą II, bez spuszczania oleju - jakieś otwory pozaklejał tylko