Piaggio Xevo 125 proszę o opinie

Witam,

Potrzebuje skuterek do miasta, do ok 7-8tyś.
Znalazłem xevo z moich okolic, facet twierdzi, że sprowadza samochody i pierwszy raz przyprowadził 2 skutery. Nie ma warsztatu i w takim stanie jak na zdjęciach kupił od pierwszego właściciela.

Proszę o opinnie.

http://otomoto.pl/oferta/piaggio-xevo-sliczne-piaggio-125-cm-szyba-oparcie-oplaty-ladny-ID6y7pJw.html

mam 183 cm wzrostu :)

W tej pojemności i za taką kasę kup sobie jednak coś nowego.
Jest teraz boom na wszelakie 125-tki, stąd też i mocno zawyżone ceny, ale co nowe to jednak jest nowe.

co nowego kupię za 7-8tyś? I nie będę miał problemu ze sprzedażą za rok? Chce skuter na 1 max 2 sezony.

To forum ma to do siebie, że posiada już... ARCHIWA. ;)))
>

eadem napisał:
Jeśli dysponujesz możliwościami finansowymi do 7 tys. (zakładam, że to jest kwota na sam pojazd, bo dojdą jeszcze koszty rejestracji, ubezpieczenia OC + AC, kask + ciuchy, osprzęt typu disclock & łańcuch) to z nowych pojazdów sens ma KAC (czytaj: Kymco Agility City 125) lub Sym Symphony. Przy czym KAC ma niepodważalną dominację w tej klasie cenowej. Z lekko używanych (2-3 letnie), ale o wyższym komforcie to Sym GTS. Czyli tajwańscy producenci.
Czasem w używkach da się trafić coś z japońskiej lub europejskiej produkcji, ale bardzo sporadycznie i raczej z jakąś nieciekawą historią w tle.

>>
Chcesz to Piaggio ww., to turlaj je (jeszcze przed zakupem) na jakiś kumaty serwis motocyklowy, albo kupuj go z człowiekiem, który zna daną branżę i poszczególne marki, bo sam z tego żyje (akceptowalny koszt takiej usługi to 100...200 zeta).

lajne napisał:

co nowego kupię za 7-8tyś? I nie będę miał problemu ze sprzedażą za rok? Chce skuter na 1 max 2 sezony.

Kwestia ceny. Jest tego teraz tyle że naprawdę trzeba dobrze spuścić z ceny aby poszedł a akceptowalnym czasie

Jadę jutro obejrzeć ten skuterek. Proszę o jakieś rady na co zwrócić szczególna uwagę?

kupujac swoj skuter słyszalem opinie, ze lepszy jest zipp od piaggio, ja bym wypróbowal, bo kilku znajomych już ma zippy i jezdzą

motoludwik napisał:

kupujac swoj skuter słyszalem opinie, ze lepszy jest zipp od piaggio, ja bym wypróbowal, bo kilku znajomych już ma zippy i jezdzą

Dawno nie słyszałem większej bzdury.

No chyba, że lepiej mieć Zippa, niż nie mieć Piaggio... :D

A i tak najlepiej mieć Kymco... oczywiście, niż nie mieć Apki :-)))

Piaggio to jest znana marka Włoska i wolałbym 5 latka niż nowego zippa, azjatyckiego ,czy chińskiego , nie zastanawiaj się tylko kupuj i próbuj zbić cenę chociaż z 200 zł . Ten nowy po 5 latach będzie wyglądał jak ten piaggio po 15 latach powodzenia i lewa w górę