Piaggio X8 - kilka pytań.

Na początek chcę się przywitać- cześć wszystkim.
Do rzeczy , dwa dni temu kupiłem sobie X8 125cm z 2006r
i mam kilka niewiadomych.
-Jak przekręcę kluczyk w pozycje zapłon to powinny zapalić się światła pozycyjne-czy tak(tylko te małe żaróweczki)?
Bo u mnie palą się te małe od pozycji i dodatkowo światło mijania prawy klosz, jak zapalę silnik tak pozostaję.
-światła drogowe to mają być zapalone oba klosze czy tylko ten z lewej?
-jakie powinno być ciśnienie w kołach przede wszystkim tył bo mi lekko ucieka powietrze?
- do tej pory latałem simsonkiem skuterem (2 suw)i nie miałem do czynienia z 4 suwem.Czy jak jest zimny to będzie mulił przy ruszaniu czy jest jakiś babol w silniku,gaźniku?

No nikt nie jest mi w stanie pomóc jadę na przegląd za parę dni i chciałem wiedzieć czy watro się tam wybierać czy tak może być?
czy mi podbiją dowód?

Jak nie ma na kierownicy włącznika świateł mijania, to znaczy, że mają się włączać z kluczykiem, jak są, to albo do wyłączania, albo ktoś sobie pogrzebał w instalacji elektrycznej, bo np. zapominał je włączać.
Co do ciśnienia w oponach, najlepiej było by zdobyć instrukcję obsługi do niego, choć jest jeszcze wujek google ze swoimi przydatnymi informacjami:

google-->"piaggio x8 125 rear wheel pressure"

↓↓↓↓

http://www.watt.me.uk/html/piaggio_x8.html

Model: X8 125 / X8 250

Chassis Prefix: ZAPM363 / ZAPM364

Front Tyre Size: 120 / 70 - 14, 55P T/L

Pressure: 2.0 - 2.3

Rear Tyre Size 130 / 70 - 12, 62P T/L

Pressure: 2.2 - 2.6

Niestety gostek nie podał jednostek ale jakich by nie podał, to jak napompujesz w tym zakresie, to będzie dobrze :P
Mulić nie powinien, ale żyłować na zimno żadnego silnika się nie powinno, 4t zwłaszcza (olej musi zacząć krążyć). A on ma gaźnik?

To ten z allegro za 3500, co niedawno był wystawiony z J.G? Przyglądałem się ostatnio takiemu właśnie.

ok dzięki za odp. w sprawie ciśnienia bo jednak powoli ucieka tlen z koła , a podejście do wentylka jest koszmarne.
Nie to nie z alegrro tylko z otomoto i już go nie widzę
z tym muleniem już wiem ze musi sobie chwilę pochodzić akurat tyle co schowam pokrowiec popakuję sie i jest lepiej.
Tak jest na gaźniku.

To że się świecą światła z przodu po przekręceniu,
to już tak musi być-ten typ tak ma ;)

A to które się kiedy świeci, to zależy jak masz na przełączniku.

Czy ktoś powie mi jak wymienić żarówki w Piaggio X8- przednie?
Czy dużo jest demontowania?

lusterka a potem osłona

http://issuu.com/poldark/docs/x8_400_owners_manual

str.66