Piaggio x7 - wyciek płynu, wysoka temperatura.

Witam, dziś pojawił się problem w moim skuterze piaggio x7 125ccm, problem pojawił się gdy wymieniłem olej oraz filtr oleju, na początku co zauważyłem to dziwny dźwięk tak jak by szum z pompy wody, pomyślałem ze to normalne, jednak szum przerodził się w jakieś dziwne dźwięki chrobotanie, Okej jadę dalej, nagle zauważyłem ze temperatura silnika jest na czerwonym, panika! Okej dojechałem pod dom silnik pracował Okej, pomysłami, że sprawdzę płyn czy jest, nagle zawałem ze się płyn zaczyna wyciekac pod ciśnieniem. Moje pytanie takie, co się mogło stać? Pompa wody? Uszczelka pod głowicą?
Ile to może kosztować?

Jutro mam jechać do serwisu go oddać, czy dojadę te 9km? Jaka prędkością jechać by się jechało nie stało bardziej poważnego?

Jesteś chaotyczny i odzew jest żaden. :(
*
Telefon do serwisu przed jakimikolwiek innymi podejmowanymi przez Ciebie decyzjami, powinien dać Ci więcej niż.... *dobre rady* kogokolwiek tutaj.

Tak wiem, masz rację. Trochę się tym zdenerwowałem , chaos totalny :/

Pewnie wywaliło uszczelkę pod głowicą i dlatego wysadza płyn ze zbiorniczka, głupi pomysł jechać tym skuterem do serwisu na kołach bez chłodzenia. Reperaturka pompy cieczy kosztuje około 130zł, jesli pompa była wyprodukowana po 2006r to reperaturka będzie kosztowała około 220zł, uszczelka pod głowicę około 80zł, ale nie mam pojęcia ile serwisy biorą za wymianę tych części. bo robota może kosztować więcej niż części ale ja nie znam kompletnie cenników takich usług więc tu ci nie podpowiem, po prostu serwisuję i naprawiam we własnym zakresie.

Dojechałem nim do serwisu, bardzo powoli, ogólnie nie zgasł i chodził Okej, temperatura była max, wyłączyłem go i odpalił normalnie, może się nic nie zepsuło, aż tak poważnie, olej wymieniałem w piątek, mam nadzieje, ze w 1400zl się zamknę z tym wszystkim, żeby go zrobić na tiptop, zależy mi na nim, jest idealny. Dziękuję za odpowiedź!