witam tydzien temu odebralem piaggio od mechanika by robiony szif i wymieniany iskrownik wszystko ladnie pieknie trzyma obroty az do dzis dnia,gdy zaczol mieć kaprysy ze 10 razy zapali i chodzi a pozniej amen w pacierzu na kilka godzin,poprostu w pewnym momencie zachowuje się tak jak by byla nie przekrecona stacyjka,po czyjej stronie lezy przyczyna?
ile jeździsz po szlifie już ? jak dosyć długo mogłeś przegrzać tłok zażynaniem silnika i stąd problemy
skuter ma przejechane moze z 2km zapomniałem dodac ze stalo się to po raz pierwszy kiedy kolega omyslnie podlaczyl na odwrot kable od aku ale po 2h problem minal
edit:
pierwsza awaria minela po dolaniu benzyny
druga jak pokrecilem trochę z rozrusznika i zapalil z kopa
a trzecia nadal trwa czekam na pomoc
Mój kumpel ma yamahe virago(wiem wiem chopper 535 ccm to nie skuter ale…) i było tak że zepsuł mu się rozrusznik i w ogóle zaczął się psuć. I rano na pycha normalnie bez problemu odpalał a już po przejechaniu dłuższej trasy trzeba było czekać w hu hu i jeszcze trochę aż ostygnie i dopiero normalnie palił. Okazało się że po wymianie świecy wszystko wruciło do normy wiec może u ciebie też będzie taka przyczyna, sprawdź.
a może zobacz zawór membranowy chociaż nie wiem co może mieć wspólnego, wymien swiece jak sebo747 radził, może tez kabel rozwalony jest od faji… posprawdzaj to i napisz
siema problem minal sam z siebie ciężko mi znalesc przyczyne :roll:
to znaczy co ? problem mija jak skuterek postoi sobie ? jak tak to znaczy ze problem nie występuje gdy silnik jest zimny …
to tak zgadza się ale jezeli jest tez rozgrzany to nie jest powiedziane ze nie bede mogl go zapalic zalezy jak popadnie,kolega stawia na swiece co o tym myslicie?
BYŁO JUŻ CO O TYM MYŚLIMY, TO PO CO PYTASZ ZNOWU? NABIJAÆ CHCESZ POSTY? jacob555
Zobacz ssanie bo ja też miałem taki problem raz mi skuter palił później nie palił aż w końcu wcale nie palił wymieniłem świece fajkę wszystkie przewody paliwowe i też nic w końcu zaprowadziłem go do mechanika i okazało się że to było ssanie
Pisze się ssanie a nie sanie.
Ja osobiscie stawaiam na świece lub zawór membranowy.