Piaggio NRG - tuning

Witam,

Jakie włożyć części/wymienic żeby znacząco poprawić osiągi, mam 600 zł:

części ktore już mam:

-Stage6 Sport Pro MKII 70cc
-wal Stage6
-gaznik Dellorto 19
-Malossi multiivar
-Tecnigas RS 70
- gas box Malossi
-stozek Hebo

Polecam stożek Malossi Air Box, ekstra dźwięk, na dyszy 95 zbiera się kosmicznie szybko, ale też pali sporo. Mam ten stożek w chinolu ogl. są w nim rolki 5g nowa sprężyna sprzęgła i ściągnięte all blokady, stożek bardzo ładnie pracuje na niskich, jak i wysokich przy 70/80 bardzo fajnie chodzi, a nie jak karton ;] Także lepiej wymień stożek, albo podaj jaki to jest dokł. model tego Hebo.

Co możesz dokupić:
Łożyska S6 ( Stage 6 )
Odblokowany tłumik, lub same kolanko pod owy cylinder albo jakiegoś spawaka odblokowanego za 200-350zł ( opłaca się, fajny dźwięk, lepsze przyspieszenie i większa prędkość ).
Zmień przełożenia w wariatorze ( zębatki )
Większy filtr paliwa

No i przy takim tuningu, jakieś lepsze opony, nie seryjki, żebyś przy 80 po lekkim zakręcie nie wyleciał z drogi ;]

Mój set w Aeroxie:
Cylinder Polini Evolution ll
Wał Stage 6 HPC
Wydech Polini For Race ll
Sprzęgło Stage 6 Torque Control MKll
Wariator Malossi Multivar 2000 Gold Series
Łożyska wału Stage 6 HQ Teflon
Gaźnik Top Performances 24mm
Zawór membranowy + króciec ssący Tec Evo Racing
Łożysko korbowodu Polini Evo
Dzwon sprzęgła Tec CNC R
Pasek Polini Race
Filtr stożkowy Polini Air Box
Rollgaz Stage 6
Płyty membrany polini
Wentylator chłodnicy STR8

V-Max: Ok. ~130 oczywiście opony i hamulce też zmienione, bo na starych, to latał, a nie jeździł, a teraz się trzyma drogi. :)
PS: Roxa kupiłem po lekkim tuningu za 4000zł, miałem do wydania 5700zł, forumowicze odradzali, ale mam go ponad tydzień i póki co jest ok, był w ASO na przeglądzie i wymianie all olei oraz czyszczeniu gaźnika ( wł. zalecał, a wł. sprzedający )
Parę części dokupiłem, hamulce, opony, nowy wał i wydech. reszta była świeża. a wydech wymieniłem, bo tamten go osłabiał, a wał, tak dla bezp. tez, bo wiem, że ten jest nowy i żadnych katów nie było na nim
: )

Chinol:
Cylek 70cc naraku
Pasek: Malossi
Sprzęgło: Multivar
Rolki: 5g
Stożek: Mallosi Air Box
Dysza: 95
All blokady ściągnięte + sportowy moduł naraku za 85 zł -.-
I po prostej idzie ~ 80+ mierzone GPS'em

co dał wam coś Gaz Box?

Cofa spaliny znowu do cylindra i ma pierdnięcie lepsze na starcie