Bardzo fajny test!
Skuter który zawsze mi się bardzo podobał, ale nigdy nie miałem okazji się przejechać i bardzo żałuje:( Łyżką dziekciu w beczce miodu jest tylko to spalanie…troche za wysokie. Bardzo dobry tekst:)
Jakiś mały v max xD Jak się zmieni gaźnik na wiekszy to 95 spokojnie łąpie
W LC może i tak (licznikowe) spalanie 3-4,5 l w serii, zalezy od regulacji itp., NRG Power różni sie od NRG zwykłego nadwoziem, ale ciekawe czy też np. wygodą. Chciałem do swojego Typhoon’a wstawić plastiki od NRG, ale zawsze jest cos ważniejszego.
Aha, i dobrze by było jakbyś wstawił swojego fotki swojego NRG po tym przebiegu jak wygląda
Gorzki, może tyle poleci, ale w wersji chłodzonej cieczą- powietrzak tyle nie da rady. KoS- http://www.skuterowo.com/forums/topic/wasze-skutery-na-fotografiach?replies=9#post-1908 specjalnie dla ciebie qazwsxedc- żałuj, wrażenia są. Tylko irytuje mnie jak czasami, na zimnym szarpie, jakby sprzęgło
a w jakim stanie masz rolki i dzwon?
roleczki nówki Polini, przejechane ok. 70km, a dzwon sam oceń: http://www.skuterowo.com/forums/topic/dzwon-sprzegla-pytanie-porada
Dzwon tragicznie nie wygląda, ale ciekawi mnie to szarpanie- co je powoduje?
mechanik powiedział, że pasek za rok można by wymienić, a na którymś forum czytałem o tym, że sprzęgło tłuste i dlatego, a na innych pisali, żeby sprawdzić okładziny sprzęgła
To może być też wina pasku- szarpie, bo już nie daje sobie rady z momentem obrotowym przy ruszaniu, czyli właśnie wtedy kiedy jest go najwięcej!
pasek nie wygląda na tak sfatygowany, możliwe, że na szerokości zmalał i dlatego. Gdzieś czytałem, że ktoś pisał, że rozciągnęły mu się sprężynki sprzęgła, Czy to możliwe?
Mi tez szarpał i wymieniłem dzwon, za dzwon dałem 20 zł używany i nie szarpie, czasami tylko mu się zdarzy jak jest gorący.
Teraz zobaczyłem ten dzwon to ja bym go wymienił jak najszybciej, jest przebarwiony, przegrzany. Pozdro PS ładny ten NRG
dzięki, nad dzwonem muszę się zastanowić, bo różnie pisza. Twój szarpał na zimnym?
Zimą zmieniam pasek i dzwon
mam dokładnie taki sam skuterek tylko ze w 70ccm leci mi jakies 80 pare bardzo szybko się rozpędza ale wiecej nie pojdzie co mam zrobic by lecial ponad 90?
Ja u siebie wymieniłem pasek, odblokowałem wario i ok. 82 mi jedzie a do 75 sie szybko rozpedza. A sam zmieniałeś na 70?
ja ma nrg 2003 rok i niewiem idzie mi 60km/h ale wszysko jest pozakladane i nie ma rzadnej sportowej czesci teraz bede kupowal tlumik sportowy moze 75km/h bedzie szedl ale o czywiscie kocham nrg za jego przyspieszenie
Na 95% masz blokade na wariatorze;)