Witam,
W moim piaggio nrg LC wymieniłem tłoka (na jakiś aluminiowy) i teraz strasznie mi się grzeje:(( kiedyś mi nawet zagotowało wodę w chłodnicy i mnie oparzyło… nie wiem co mu się dzieje…jedni mówią ze tłok zły…inni ze zapchała się chlodnica… co myślicie??
Może nalej płynu chłodniczegoś?!!
płyn mam… tak mi się napisało woda…nawet nowy wlałem po wymianie tłoka…
Może masz zapowietrzony układ, albo rzeczywiście coś masz zatkane. BTW tłoki sa tylko z alu robione.
aha to nie wiedzialem… no ale mam ogr tloka… to wydaje się taki hmmm masywniejszy cięższy a ten to taki jakis dziwny…;pp ale jak by byl zapowietrzony to by nie gotowalo w zborniczku który jest nad chlodnica…chyba
nieprawda, im lżejszy tłok tym osiągi lepsze co za tym idzie nie będzie się tak grzał ( obciążenie silnika spada) musiał się zapowietrzyć układ , powiedz nam jak to wygląda
1sytuacja: grzeje się od razu , zdąży się zagrzać i temp. dalej rośnie (uszkodzony termostat lub uciekający płyn który jak się zagrzeje pomimo że jest go mało wygotuje się przez zbiorniczek lub uszkodzona pompa[wirnik] bądź jak to robią niektórzy geniusze źle podłączone przewody)
2sytuacja: grzeje się po chwilowej jeździe tzn. po 15-25min. jazdy (zapowietrzony układ chłodzenia [ odpowietrzamy układ poprzez odpalenie silnika, zostawienie na wolnych obrotach, udkręcenie korka wlewu płynu, silnik chodzi, zalewamy pod korek, jak płynu ubędzie, zaś dolewamy do momętu kiedy przestanie ubywać płynu chłodniczego, zostawiamy na 10min. i zakręcamy])
2 sytuacja.
właśnie robilem tak jak napisales… i juz więcej się da się wlac… jeszcze sprawdze ta pompe i wyleje caly plyn i wleje jeszcze raz.
sprawdź czy podłączone są odpowiednio przewody przy okazji
siema wszystkim.u mnie to raczej nie jest wina zapowietrzonej chlodnicy a termostatu-tak przynajmniej mysle.no i mysle tez wywalic go calkiem, tylko teraz pytanie o jego lokalizacje,wg mnie to on się znajduje w glowicy i od niego właśnie wychodzi przewod od powrotu-mam racje???sorka za takie pytania ale to moj pierwszy skuterek i nie znam się budowie ich silnikow
tak termostat znajduje się w glowicy … wywal ja jak masz przez to problemy odkrec glowice i juz będziesz mial wszystko jak na talerzu
termostat wywalony i nic,dalej się grzeje.od glowicy idzie jeszcze taki cienki przewodzik gumowy i od przewodu od pmpt, sa one polaczone takia metalowa rurka wygieta w polluk. jak je rozlacze to z tego przewodu od glowicu syczy gorace powietrze-przez chwike,pozniej juz cieknie plyn. a podczas gdy syczy to w chlodnicy bulgocze.co to jestą? to normalne?
Może jest zapowietrzony układ
ale ja juz probowalem odpowietrzac.myslalem ze to powietrze co syczy ze to się właśnie osdpowietrza ale to się powtarza za kazdym razem jak się nagrzeje.a moze nagrzac go, rozlaczyc te przewodziki podczas gdy silnik chodzi i niech sobie syczy-moze tak się odpowietrzy??
jak nie działa odpowietrzanie i wywalenie termostatu to zostaje tylko obadac stan pompy, czy przewody sa dobrze zamontowane i udrożnić chłodnice , jak nie zadziała to masz magiczny skuter
Witam Jezeli jak go skladales na silikon to zobacz czy się nie zapchal krociec na glowicy bo on ma takie jakieś dupowate przejscie i jak wejdzie tam silikonu to lipa!!!