Mój skuter piaggio fly 50 4t przerobiony na 80 polini ma fajne przyspieszenie lecz nie jedzie wiecej niz 65km/h. Z tego co wiem taka yamaha aerox z dobrym tuningiem moze jechac nawet 100km/h. Blokade na module CDI mam zdjętą. Czy moze byc w nim jeszcze jakas blokada/ogranicznik predkosci ? Dodam jeszcze że zmieniałem wariator na polini i sa w nim rolki 5.5g.
a pasek na wariatorze chodzi ci na samą góre? robiłeś kreske flamastrem?
bo jeżeli nie wchodzi to kwestia regulacji a jeżeli wchodzi a pasek jest prawidłowy to jest to kwestia przełozeń. o ile oczywiście się odpowiednio wkręca…itd
Poza tym yamaha aerox o jakiej myslisz to silnik 2T a nie 4T wiec z definicji mocniejszy - zwłaszcza po wymianie cylindra na jakiś mocny
Nie sprawdzałem czy pasek wkręca sie na samą góre. Kiedy zrobic tą kreske ?
najlepiej kiedy się nie kręci
robisz kilka kresek po promieniu wariatora a pasek je ściera - ile zetrze tyle wchodzi.
Jak się okaże że ci brakuje z 1cm do górnej krawędzi lub więcej to znaczy że to nie jest max
A jeżeli pasek wkręca się na maksa, to co może być jeszcze jakąś blokadą lub czymś co uniemożliwia mu zwiększenie tej prędkości?
wiele rzeczy, dwie inne już napisałem wczesniej. ale zacznij od sprawdzenia paska na wario
Mogę odpalić skuter bez zamykania i zakręcania przekładni, czy musze ją założyć, skręcić i wtedy dopiero odpalić skuter ? Odpala na rozrusznik.
lepiej złożyć i się normalnie przejechać
Dziś odkręciłem całą przekładnie, no i pasek wkreca sie na samą góre.
to ile ci tego niezmazanego flamastra zostało?
Nic właśnie, cały marker został zmazany
jest opcja że pasek jest za długi i nie schodzi do końca na korektorze
albo np to:
http://www.jednoslad.pl/forums/topic/piaggio-fly-50-4t-blokada/
Według mnie, pasek jest źle ułożony na wariatorze, troszke za wysyko. A z drugiej strony na korektorze jest za nisko. Musze wariator rozkrecic i pasek jeszcze raz zalozyc. Dam znać czy cos sie w tej sprawie zmieniło.
To powodzenia hehe. Chcialbym to widziec jak inaczej zakladasz pasek troche niezej lub wyzej…
Z Taojego opisu wynika ze jest wrecz perfekcyjnie.
Zmieniles sobie cylek (o ile to sam robiles) z 50 na 80 a nie wiesz jak chodzi pasek na wario?
Nie ja zmieniałem ten cylinder tylko dałem skuter do serwisu. A jak to w serwisach bywa, robia to na odpierdol. Nie czulem sie na to zeby samemu zmienic cylinder, a nie mialem zadnego znajomego co by mi to zrobil a serwis to ostatecznosc wiec tam go oddalem.