PGO T-rex Swap minarelli

Siema przedstawię wam mój skuter Pgo trex 2001r ma silnik w połowie minarelli a połowie jakiejś hondy:P Skuter kupiłem na początku wakacji 2008 leciał mi jakieś 60/70 licznikowe ale miał nawet dobry start jak na mój 1 skuter wystarczy:) Osiągi zaczęły mi się nudzić i postanowiłem go troszeczkę pod tuningować;D
A wiec na razie kupiłem
-Wydech polini for race 3
-gaz box małossi
-wariator polini

Zdjęcia Skutera:

Z wydechem POLINI FOR RACE 3

Miałem zamiar wsadzić polini for race 70 i robić racinga ale po przemyśleniu całej sprawy z kosztami dostępności części do tego silnika odpuściłem sobie. pieniądze się zebrały więc postanowiłem coś zrobić i wpadłem na pomysł aby do mojego PGO wsadzić prawdziwy silnik minarelli horizontal ac :slight_smile: Wiec zabrałem się za szukanie silnika przez przypadek dowiedziałem się że w mojej miejscowości jest do sprzedania silnik od neosa:) więc wsiadłem w samochód i go go po silnik :slight_smile: stan silnika pozostawiał wiele do życzenia :confused: rok produkcji karterów to 98r wszystkie śruby zapieczone i zardzewiałe;/ niestety nie mam fotek silnika sprzed czyszczenia i rozbierania. W pierwszy dzień jak tylko przywiozłem silnik do domu zabrałem się za czyszczenie i rozbieranie okazało się że seryjny cylinder idzie do śmieci, był problem z jego zdjęciem(zapieczone szpilki) ale bosh w rękę i sobie poradziłem:D, cylinder po wyjęciu wygląda tak:

Po zdjęciu cylka zabrałęm się za czyszczenie silnika:

Zapomniałem napisać że zamówiłem nowe serce do silnika ;D
Malossi sport 70

Do silnika dostałem felgę w nie najlepszym stanie ;/

Oraz gaźnik gurtner 12:

Skuter jest teraz rozebrany do ramy, Silnik pomalowany na czarny połysk, felga wypiaskowana i czeka na małowanie. NA jaki kolor małować felgiż? Jak bym pomalował na czarno to nie będzie to zbyć ciemny skuter??

Kupiłem ostatnio osłonkę na kierownice bo moja jest połamana a nowa wygląda tak:

więc wymaga małowania to przy okazji jak bym dobierał lakier to bym zrobił bad locka i pomalował czachę, co powiecie na temat tego bad luckaż? :

Oceniajcie :slight_smile:

Przenosze do worklog bo zamierzasz jeszcze cos robic.

PGO fajny. Rób takiego bad loka jak na zdjęciu. Pomaluj felgi na czarno, albo polerka.

Znam PGO z innego forum, podoba mi się :stuck_out_tongue: Najlepsze jest to co robisz - czyli SWAP… Myślę, że to będzie ładnie latało :slight_smile: Powodzenia w dalszych pracach.

Mam taki pomysł i proszę o komentarze co uważacie na ten temat:

Kolor by był:http://allegro.pl/item561460905_lakier_ferrari_czerwony_akryl_1_5l_w_komplecie.html
Kolor Enzo

Czy takie coś nie było by za bardzo “przesadzonym” pomysłem???

szczeze to mi się to niepodoba. jak ci się podoba czerwony to mozesz małowac ale naklejki ferrari mi jakos nie pasuja, mozesz sobie nakleic naklejki jakichs motorow

Maluj tym lakierem!! Pięknie wygląda. Pomaluj resztę plastików na biało i będzie lux! Daj pare naklejek ferrari.

Co do koloru mi on nie zabardzo podchodzi. Moim zdaniem taka czerwień jest damska … TO TYLKO MOJE ZDANIE!!!
Ja bym małował w kolory KTM :smiley:

UP:

Więc tak po skrócie :slight_smile: na początku tygodnia rozebrałem skuter:

Pomalowałem silnik na czarny połysk, kupiłem instalacje kompletną od neosa, regulator napięcia i moduł. w środę gdy przywiozłem instalacje od razu zabrałem się za rozcinanie instalacji i porównaniu połączeń zapłon-moduł- cewka itd

Rozprułem obydwie instalację i poprowadziłem nowe przewody okazało się że nie ma iskry:/ ehh już myślałem że będę jechał z tym do elektryka siędziałem tak z tym caly dzień i połowę nocy aż doszedłem do tego że masa od cewki i masa od modułu są ze sobą złączone a nie zmasowane, podczepiłem masę do akumulatora iiiii chwila prawdy JEST ISKRA :slight_smile: następnego dnia zaczęło się składanie, osadzenie silnika w ramię podłączenie wszystkich kabli

Silnik w ramię z wydechem polini fr3:)

PGO na tle nowego nabytku ojca :slight_smile:

Silnik dostał nowy olej przekładniowy

Muszę zrobić porządek z felgami bo nie wiem czy mam je małować, najchętniej oddał bym komuś do polerki ale zależy mi na czasie i nie ma kto mi tego robić od razu a nie na połowę kwietnia;/ chce ktoś zarobić potrzeba spolerować 2 felgi i pokrywę przekładni.

Czekam na kilka paczek więc jak jeszcze parę elementów przyjdzie to będę pisał:)
OCENIAJCIE

no widzę że praca znów ruszyła więc powodzenia
do oceniania za dużo nie ma + za chęci na zachęte