Witam! Mam problem ze swoim w/w skuterem. Otóż chodzi mi o to że skuter jednego dnia odpali a drugiego już trzeba się męczyć z 10 min żeby odpalil. Od czego to się ma? Wiem że gaźnik jest rozkręcony czy to wina gaźnika?
I jeszcze jedno pytanie czy w skuterach 2t podawanie oleju pompką mechaniczną reguluje się w gaźniku? Bo na pompce nic niema.
Okey jeden problem rozwiązany. Dalsze pytania: Grafika mojego gaźnika:http://www.picshot.pl/public/view/159756 Kolor niebieski - sterowanie obrotów Kolor Czerowny - (nie wiem) spuszcza sie paliwo Kolor Fioletowy - ostatnio tym się bawiłem, śruba ma wcięcie jedno a tak to jest okrągła ze spłaszczonym jednym bokiem Pomarańczowa strzałka - przewód oleju
Proszę o wyjaśnienie mi tego czego niewiem. Z gory dziekuje i Pozdrawiam
Trochę odświeże wątek. Otóż gaźnik wyczyszczony, iglica, niskie obroty i mieszanka wyregulowane. Filterek okey. A skuter dalej odpala tylko z "wiertarki" ;[
Sprawdzałem ssanie - wizualnie okey. a technicznie nie wiem zabardzo jak sprawdzić.
Jeszcze dodam że po podłączeniu bezpośrednio ssania pod aku nie reaguje.
Mierzyłeś dokładnie czy igła nie wysunęła się ? Jeśli nie to podłącz to jeszcze raz bezpośrednio pod akumulator ( biegunowość obojętna ) i zmierz długość wystającej igły i zostaw na 5 minut po czym znów zmierz czy igła nie wysunęła się o kilka mm. Jeśli się wysunęła to ssanie jest sprawne.
Witajcie ponownie. Kapuchon mam ssanie podłączone bezpośrednio do aku i nic się z nim nie dzieje, da się ję tylko wepchać do środka tzn tak jakby ono było cały czas wysunięte. - Przynajmniej tak mi się wydaje. Uszkodzone ?
Zrobiłem tak samo. Podłączyłem pod zasilacz do ładowania aku i ssanie ani drgnie. Jest jakiś inny sposób aby sprawdzić to ssanie ? Czy skuter nie odpala mi z tego powodu ?
A więc tak: *Gaźnik wymieniony na - Gaźnik Arreche 17,5 (iglica środek) mieszanka 1.5 obrotu i wyciekal mi olej z cylindra bo mialem nie uszczelniony wydech niskie obroty na maksa wkręcone inaczej chodził jak czołg i sąsiadów z domu wywalał. *Ssanie wymienione. Skuter dalej pali po dłuższym czasie kręcenia tylko wiertarką
PS: Uszczelniłem wydech bo miałem lekką szczeline, lecz skończyło mi się paliwo jutro pojade kupie i zobacze czy przyniosło jakiś efekt uszczelnienie. Jak myślicie to może być tego wina ?
PS 2: Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Kiedy odpalilem i zgasilem skuter i wyjęłem filter to leciał z gaźnika dym od strony filtra. Normalne ? Jesli nie to co jest nie tak.