Witam. Nie wiem czy to dobry dział;p jesli zly prosze o przeniesienie. Przechodze do rzeczy.
Mam Speedfighta 2 50 cc LC z 2005r. Chce sobie wyregulowac naped bo problem jest coraz bardziej denerwujący.
Skuter z miejsca ma strasznego muła (to się staje uciazliwe ) do 20/30km/h. Potem juz ladnie przyspiesza do 85/90.
Bawilem sie z rolkami , niestety nie wiem dokladnie jaka to waga ale porzejrzewam ,że cos 5-6g (napisy sie starly)
Na tych rolkach skuter jezdzi jak wyzej. Rusza z niskich obrotów i tak ciagnie do vmaxa. tzn. po 80km/h wchodzi na wieksze obroty , to oczywiste.
Mam jeszcze inny zestaw rolek , niestety tez nie wiem jaka to waga -brak napisów. Ale są duzo lzejsze od tych co aktualnie siedzą. Mysle , że waga to 3-4g. Na tych rolkach skuter z miejsca rusza tak samo (moze ciut lepiej) ale troche wyje i vmax to 80/85 km /h.
Co myslicie o tym? :
Sprezynki sprzegla polini zielone
Sprezyna top racing +30 % niebieska.
Rolki motorforce 5g.
AAAAA zapomnialem ;p Skuter ma tylko zalozony wydech Tecnigas Next-r. Reszta full seria.
Zależy mi na szybkiej odpowiedzi bo chcialbym dzisiaj sobie zamówic w/w części. Pozdrawiam