Peugeot Speedfight II by bartek_0505

Witam wszystkich, Chciałbym zaprezentować swój sprzęt, który zakupiłem całkiem niedawno, jakoś dwa miesiące przed wakacjami w Kamieniu Pomorskim i na kołach wracałem nim do Poznania, spisać się wyśmienicie. Osiągi były średnie, posiadał tylko sportowy tłumik. Było to za mało dla mnie, więc postanowiłem kupić wariator i sprzęgło. V-max wzrósł, oraz polepszyło się przyspieszenie. Było to ciągle za mało, więc skuter przeszedł większy tuning. Części w moim skuterze: cylinder - Polini Sport 70ccm tłumik - Laser X-Pro wariator - Top Racing SV1 (planuje Hebo NG) sprzęgło - Hebo Racing (planuje Stage6 Torque Control) dzwon sprzęgła - Polini Speed gaźnik - Dellorto 17,5 łożyska i simmeringi - Stage6 Teflon pasek - Stage6 Pro wał- Top Racing Race HQ Zawór + króciec - Stage6 stożek - RMS chrom (zamieniony z Polini Air Box) Skuter jest aktualnie na dotarciu. Chciałem skuter stuningować w ten sposób, by miał dużo mocy i nie stał się choinką, dlatego z wyglądu jest to full seria, dolożona została tylko nózka boczna oraz sportowe manetki TNT. Przynajmniej w oczy policji się nie rzuca. Rura przedłużająca stożek jest po to by, skuter chodzić jak najciszej i tak też jest, nie jest głownieejszy od seryjnego motoroweru. Fotki poniżej. Pozdrawiam i czekam na oceny.

Fajny peugeocik a jak osiągi?

Tak jak pisałem, aktualnie na dotarciu, na pewno poinformują o osiągach zaraz po dotarciu. Pozdrawiam.

No fakt sory nie zauważyłem. A co do oceny to 8+/10 ze względu na brak optyki.

skuterek zajebisty ale obowiązkowo nadkole

Nadkola oraz innych części optycznych na pewno nie będzie, bo mnie osobiście się to nie podoba, wolę zostawić tak jak jest. Jedyne co będzie jeszcze robione to odmalowanie plastików na ten sam kolor z powodu rys oraz najprawdopodobniej licznik Koso, taki jak TU. Pozdrawiam.

No nareszcie dostałem tego maila aktywującego :stuck_out_tongue: . Pałko, nie pochwaliłeś się jakiego miałeś pomocnika :sunglasses:

Fajny Speed ale i fajna mechanika.

no no twoj speed jest piekny nawet bez tuningu optycznego;P a co do tunu mechanicznego to resPekt-;-D daje 9/10 i zapraszam do siebie;P

Dzięki za wszystkie wypowiedzi, mam takie pytanko, chciałbym przerobić oryginalny filtr powietrza i pamiętam, że na tym forum był kiedyś ktoś taki, który zajmował się przerabianiem plastików, macie może do niego jakikolwiek namiar? Gość jeździł chyba na sliderze po full tuningu. Pozdrawiam

http://bikepics.com/members/pawlix/03ew50slider/ oto on !

Dzięki ovetto Sprawa z filtrem rozwiązana. Z pomocą kumpla założony został oryginalny filtr, fotki poniżej. Pozdrawiam!

~bartek_0505 wiesz przydało by się coś : pomógł :stuck_out_tongue:

Mam pytanie dlaczego zmieniłeś Airboxa na Rms ??? , jaka masz dysze w gaźniku , i czy robiłeś później jakieś modyfikacje w seryjnym filtrze ?

A siatka w przednim wlocie? to też tuning;d heheh. Czemu chcesz sprzęgło zmieśniać? 8/10 :mrgreen:

Super mechanika! Ile wydałeś na tuning? Jaki jest rocznik speeda?

Jakie ma spalanie , i czy jest roznica w spalaniu przy gaźniku 17,5 a seryjnym przy tym cylindrze bo mam podobny tuning w Peugeocie Vivacity tyle ze mam seryjny gaźnik i dysze 70 i nie mogę za bardzo z nim do ładu dojść , rolki mam 7,7g PS. leci mi 80km/h wydaje mi się ze to trochę mało

No dużo to ci nie leci . Maja malaga bez tuningu leciała 90 a jak założyłem tłumik lesera to leci 97/8 (licznikowe)

Ale mo nie chodyilo o komentarz do mojego skutra lecz o to co napisałem w temacie wyżej

skuterek fajny 9/10 zawsze mi się podobał speedfight, zwłaszcza te lampy, a dobrze świecą te lampy bo takie duże?? nurtuje mnie to pytanie :sunglasses:

światłą w speedzie II są jednymi z najlepszych w skuterówym świecie 50 ccm