Witam posiadam peugeot speedfight 3 50 chciałbym zamienić silnik na 125 od tego samego modelu czy jest to możliwe i czy przy mocarzu mogą być jakieś problemy ? Z góry dziękuje za odpowiedzi .
głównie prawne
Dzięki wilkie
ehhh…
wersja 125 ma sztywniejszą ramę, inne hamulce i inny układ elektryczny. I nie bez powodu jest 20kg cięższy. wystarczy suche dane porównac.
Wiec 50tka rozpędzona powyżej 70km zacznie pływać po drodze i zamiast hamować to będzie zwalniać.
I zakres przeróbek jest większy niż tylko wpasowac inny silnik - a ponieważ zadajesz pytanie jakie zadajesz… to nie sądze żebyś sobie z tego zdawał sprawę.
Mam 50 a na zdjęciach 125 wygląda identycznie jak dla mnie Dziękuje za odp
no wiec sie słabo przyglądałeś tym zdjęciom.
Ok rozumiem sugerowałem się też https://www.youtube.com/watch?v=8ygV7B3uwN0
ok ale wszystko wiem dzięki
ale sprawdzanie możliwości wymiany silnika nie polega na oglądaniu skutera z zewnątrz tylko na sprawdzeniu rzeczy istotnych - sposobu mocowania silnika, ilości amortyzatorów, rodzaju hamulców, rodzaju instalacji zapłonowej i elektrycznej a nawet detali ramy.
To tak jak zwykły passat i jego wersja syncro/4motion wyglądają tak samo ale to inaczej zbudowane samochody o innych właściwościach
Ok rozumiem dziękuję za wiele informacji temat uważam za zamknięty bardzo miło z twojej strony za tak wyczerpujące odpowiedzi dziękuję i temat do zamknięcia pozdrawiam