Jest tak: Zastanawiam się nad kupnem własnego jednośladu. Pooglądałem, posprawdzałem- wpadł mi do głowy ten : “Peugeot Speedfight 2” Proszę żebyście pisali na jego temat opinie, dobre i złe… Ale tylko uzasadnione. A może macie jakieś inne propozycje dla mnie? Kwota do 4500PLN 2 osobowy chłodzony cieczą 2 tarczowe hamulce bardzo dobre osiągi bezawaryjność Dzięki za odpowiedzi, pozdro
Kup coś innego. np. gilere runner, aprilie area, itp. silniki pugów są słabo podatne na tuning, i ogólnie nie cieszą się najlepszą opinią najlepsze silniki to piaggio/gilera lub minarelli
poza tym, są ładniejsze skutery od sp2 i mają lepsze silniki
nie prawada ja mam peugeota trekkkera (rózni się od speeda tylko chłodzeniem ja mam ac) włozyłem nowy wydech i wario i predkosc wzrosła ok 15km/h i przyspiecha tez zajebista przy sprezynkach 7,5 jedyna wada w peugeotach to ze po 20000 km trzeba robic generalny remont (koszt ok 500zł)
A co sądzicie o Kymco super 9?
Kymco dobry skuter ale ustępuje markowym sprzętom, polecam Ci aprile srarea, aeroxa, nrg, runner, i pochodne z tyli silnikami. Za tą kwotę kupisz niezły skuter w dobrym stanie. A co do speeda to dosyć awaryjne silniki i słabe przednie zawieszenie (wprawdzie area też nie ma najlepszego przedniego zawieszenia)
Powiem szczerze- nie podobają mi się. Macie może jeszcze jakieś propozycje?Marian napisał:
Kymco dobry skuter ale ustępuje markowym sprzętom, polecam Ci aprile srarea, aeroxa, nrg, runner, i pochodne z tyli silnikami. Za tą kwotę kupisz niezły skuter w dobrym stanie. A co do speeda to dosyć awaryjne silniki i słabe przednie zawieszenie (wprawdzie area też nie ma najlepszego przedniego zawieszenia)
a może jakieś supermoto peugeot xp6 ,derbi senda itp
jezdzilem innymi markowymi jak to się mowi skuterami i kymco wg mnie w niczym im nie ustepuje. Osiagi jak inne skutery super sport i komfort b.dobry i b.dobra funkcjonalnosc. Jakosc wykonania tez spoko i bezawaryjnosc. Czego chciec więceją w czym wg ciebie kymco ustepuja reszcie? tak obiektywnie to jedyne wady to dziobiący w kolano kluczyk i moze zbyt twarde przednie zawieszenie :P A co to tematu to np. NRG jest tez spoko i tak jak wczesniej mowili. Ale jakbyus mial wybierac np pomiędzy s9 z pol salonu z malym przebiegiem i np aeroxem sprowadzonym z niewiadoma przeszloscia to ja bym wybral s9. Oczywiscie jeśli sprowadzone i przebieg udokumentowany itp. to jak najbardziej brac.Marian napisał:
Kymco dobry skuter ale ustępuje markowym sprzętom, polecam Ci aprile srarea, aeroxa, nrg, runner, i pochodne z tyli silnikami. Za tą kwotę kupisz niezły skuter w dobrym stanie.
Minarelli z takim samym tuningiem jak Sp2 miażdży po prostu !!! Ja bym brał coś z mina zresztą bierz co chcesz
Ja tak samo, minarelke ew, P/G. Gilera runner ma niezłe osiągi i wygoda w 2 osoby co jest raczej rzadkością w kiblach sportowych;p Może Aprilie SR Factory?;]
ale tylko wersję gaż?nikową :PMoże Aprilie SR Factory?;
Ja mając do wyboru Aprilke SR Factory a np. nowego Runner’ka to brałbym runna. Dlaczego ? Wygoda, osiągi świetne a do tego bardzo ładne malowanie jak i sylwetka całego skutera.
filip189, No i jak jest zimno to sobie nawiewy na nogi możesz włączyc Najlepiej brać runnera SP
Dokładnie, na pierwszy rzut oka niby zbędny bajer, ale dopiero z czasem 'uznaje się' ten bajerek. ;-)corey93 napisał:
filip189, No i jak jest zimno to sobie nawiewy na nogi możesz włączyc :) Najlepiej brać runnera SP :)
Hehe jak jedziesz powyżej 40km/h to ciepłe powietrze Cie omija:( Ale zawsze coś tam daje… Ogólnie dla mnie jedna z najwygoniejszych pięćdziesiątek;p
speedfight’y są dobre nie psóją się i jest do nich kupa części zamiennych jak i nowych
a co myślicie o silniku Peugeot JetForce dobry jestą
a jest taki silnik “Peugeot JetForce”?;p silniki Peugeota chyba takie same są w jetach i w speedach.
Mi chodzi o ten silnik co jest w Peugeocie JetForce bo nawet nie wiem jak się nazywa
Ale na pewno nie jest taki jak w SP2 bo SP2 ma pionowo cylinder a mój poziomo