Peugeot SpeedFight 2 - brzęczenie.

Witam. Mam speedfighta 2. Rocznik 2008. Przebieg 6.500km. Gdy odpale skuter to na wolnych obrotach coś lekko brzęczy (Tak jakby jakaś sprężyna) Jak go mocniej przygazuje to tego nie słychać, Ale jak spada z obrotów to słychać bardziej, A jak ma wolne obroty to tak minimalnie. z Osiągami nic się nie dzieje.

Setup:

Wydech TECNIGAS
Wariator: POLINI
Sprzęgło: Jakieś sportowe nazwy nie pamiętam.

Przy wydechu mam nieszczelność w tej górnej części, Ale raczej to nie będzie. Jutro uszczelnie wydech. Macie jakies pomysly? Osiagi mam normalne, tylko mnie to irytuje.

Coś się mogło poluzować, wystarczy jeden nie do końca trzymający wkręt przy którymś z plastików i częstotliwość drgań przy której element który powinien trzymać jest najbardziej podatny na wibracje. Musisz namierzyć i dokręcić, u mnie na wolnych w drgania wpada jedno z mocowań zegarów - też to wkurza, ale na razie nic z tym nie zrobię, bo dostęp jest delikatnie mówiąc upierdliwy.

gdzie słychać brzęczenie?

To jest raczej od tłumika. bo ta niebiska watka (nie wiem jak to sie nazywa) w górnej części wydechu jest lekko popuszczona i jest nieszczelna i to lekko goni i to raczej tak brzęczy.

ale stamtąd to słychać ?

Tak. I jak przygazuje to w jednym momencie to bardziej słychać i wydech wibruje w tedy. Musze go uszczelnić po za tym.