Peugeot sp , piaggio nrg , gilera runner, a może aprilla?

Witam. Wzrost 186cm. A więc zmieniam skuter . Sprzedaje chińszczyzne. Skuterek będzie oczywiście używany . Kasy na skuter mam wiec na cenę nie patrzcie myślę nad : Peugeot Speedfight 2 206 WRC , piaggio nrg /mc3 , giler?ę runner a może aprille sr factory? Yamaha Aerox odpada bo na skucie będą jeździć czasem dwie osoby a tam komfort = 0 Głównie chodzi mi o przyspieszenie vmax wystarczy 80-90. Skuter ma się podnieść jak mu dodam gaz (nie wiem czy to brak umiejętności ale ktoś na forum mówił że miał nrg po wymianie wario i tłumika i nie mógł na kole jechać) I nie może był zbyt ciężki Skuter będzie tuningowany, na pewno rolki będą zmieniane na 4g. Wariator tłumik itp… Także co polecacie? Chcę go tak stuningowałby lepiej szedł od wsk 125.

ja bym wział gilere runner :slight_smile: jest ona najlepsza do jazdy w 2 osoby jak i do jazdy samemu :slight_smile: ale najwygodniejszym sqtem do jazdy w 2 osoby jest aprilia area :slight_smile:

nie chodzi mi o aż taki wielki komfort a co myślisz o peugeocie speedfight 2 albo aprilia sr factory? a mam pytanie o co chodzi z tym speedfightem 2 i jego wahaczem i zawieszeniem??

pugi to gówno w większosci przypadków. Zapamiętaj to :stuck_out_tongue: kiepskie silniki, niedopracowane zawieszenie :confused: więc ogólnie to SP-ka nie polecam :confused: z tego co wiem to factory jest chyba na wtrysku, a wtrysk jeśli o niego nie dbamy lubi się psuł, a wtedy jest naprawa trochę droga :stuck_out_tongue:

aha czyli Aprilia SR 50 <- chłodzona cieczą taż ok to biore tą aprilke jakie modele aprili nie są na te wtryski ? mógłbys podaż modele

wtrysk to nie LC ( chłodzenie cieczą ) tylko wtrysk paliwa. Wersje na wtrysku nie mają gaźnika :stuck_out_tongue: Aprilia SR di-tech ma wtrysk i SR factory chyba też ale nie jestem w 100% pewien. pozostałe modele maja gaźnik :stuck_out_tongue: Jeśli chcesz chłodzony cieczą to szukaj dopisku LC :slight_smile:

czyli aprilia sr 50 będzie ok ta ? a mam pytanie aprilia jak będe siędział jak dodam gaz to się podniesie? , powinna był lepsza od peugeota sp ? (jeżeli chodzi o osiągi , głównie przyspieszenie) bo wiem że np. nrg piaggio się nie podnosi po tuningu wiesz mi się ta aprilia niezbytnio podoba bardziej peugeot ale jak mówicie że ten wahacz i zawieszenie jest z dupy to chyba wezme tą aprilie bo peugeot ma lepsze przyspieszenie i ta aprilia LC jest dobrać

robinn1 napisał:

nrg piaggio się nie podnosi po tuningu

koleś widać ze jestes nowy w temacie :P wszystko zależy od regulacji :) z silnika minarelli vertical i piaggio/gilera (piaggio NRG) przy wariatorze i tłumiku i odpowiedniej regulacji z gazu pujdzie na koło :P

Wszystko się podnosi :wink: Ja bym brać Aprilie z czystym sumieniem - sam chcą taką kupić, byłem oglądać- dużo miejsca oraz komfort z jazdy. Polecam

ok ale to ojaki model ma był tej aprili ? sr? samo czy sr 50 r? moglibyscie daćjakiślink np. na otomoto.pl jakie to ma parametry cos jak to? jaka to ma był aprilla ( niechce tylko tej z wtryskiem , ale aprilia LC albo zwykła będzie porównywalna z osiągami Speedfightaż

robinn1 napisał:

będzie porównywalna z osiągami Speedfightaż

tak może nawet będzie lepsza :P Pugi mają dupne silniki :/ w ogóle nie dopracowane :/ Obojątnie to jest czy SR czy SR50 r to jest poprostu inna wersja :P Nie kupuj AC, lepsze będzie LC no i oczywiscie nie na wtrysku :-D no chyba, że będziesz o niego dbał to się nie sypnie, ale jak juz pujdzie to trochę $$$ trzeba uszykował:/ PS. ta SR co podajecie to właśnie factory, która jest na wtrysku :P

i jeszcze nie wiadomo, czy w Ustce ktoś będzie miał sprzęt do regulacji wtrysku… Jak nie, to przy każdej większej awarii, czy montażu jakich? części zasuwasz np. do Sąupska (optymistycznie) do servisu.

1. a jak roz poznać czy jest na wtrysku czy nie? 2. (to mówicie że aprilia sr 50 ma lepsze przyspieszenie od peugeota ) 3. Uparliscie się na ten silnik peugeota co z nim? jest za słabył za wolny? Ja bym brać tego peugota bo jest Ładny, niby szybki i lepsze ma przyspieszenie od aprili … 4. Mocno zawieszenie peugeota przeszkadza i ten wahaczł

Poszukaj sobie w necie info na temat skuta, to się dowiesz, czy ma wtrysk, czy nie.

Pug ma najgorszły z tych skuterów co podajecie, konstrukcje silnika. Może i jest szybki, ale jego jakosą pozostawia wiele do życzenia :stuck_out_tongue: jeśli chodzi o jego tuning, to nic praktycznie z niego nie wyciśniesz :confused: minarelli i piaggio/gilera to najlepsze silniki a pug to jedno wielkie nieporozumienie. :roll:

motocykliści mówił, że HONDA ma najlepsze silniki (najwytrzymalsze)… Jak to wygląda w skutach tej marki?

Honda mało skuterów robi :stuck_out_tongue: i jeśli chodzi o sqty to jest mało popularna :stuck_out_tongue: Najlepesze silniki to tak jak wcześniej pisałem piaggio/gilera, oraz minarelli (najlepiej vertical)

kurde mi się tył aprilli nie podoba :confused: te dwa brzydkie czerwone światełka z tyłu :573: są jakieś modele bez tych dwóch czerwonych świateł z tyłu? najlepiej tył jak peugeot, piaggio nrg itp wkońcu w moim skuterze kierowcy najczęściej będą widzieć bok i tył ;>

no to w takim razie bierz piaggio NRG jakieś :slight_smile: albo weź SR i zrób kastoma :sunglasses:

albo wez Aprilie SR Factory