Peugeot ludix po 20 km/h dostaje muła Co robić ?

hej! niedawno kupiłem peugoeta ludixa, gość od kturego kupiłem mówił że czeba wymienić rolki bo po 20 km/h dostawał letkiego muła Pojeździłem troche i było coraz porzej po 20km/h miał coraz wiekszego muła Niedawno wymieniłem rolki było ok ale po zrobieniu 70km znowu to samo muł po 20km/h Dodam że rolki były założone 8g i 9g(na przemian) Ja założyłem 8g! To jest może wina tego że załozyłem inne rolki? (rolki kupiłem za 18zł) Czytałem że powinny wyczymać więjej niż 70km (powinny najmniej około 300-400km)Co dalej z tym zrobić?

Dlaczego nikt nie chce pomóc?

Bo Peugeot Ludix nie jest zbyt popularnym skuterem.Masz silnik chłodzony powietrzem ?.Jeśli płynem to rolki powinny być 8,4 grama.

JA mam chłodzonego powietrzem To jakie rolki powinny być?

Wynika że również 8,4 gram.

http://forum.mieloch.pl/rozmiar-i-waga-seryjnych-rolek-skutery-50cc-t517.html

Dziek Wymienie i napisze czy jest jakaś poprawa ! Myślisz że to wina rolek a może czegoś innego? wiesz może gdzie jest korek spustu oleju przekładniowego bo chce wymienić Szukałem ale nic nie znalazłem!

xdmateusz07 jak można tak kaleczyć ortografię ??? (kturego, czeba, letkiego)... Używaj też interpunkcji, bo wtedy łatwiej się czyta...

Co do sprawy jeżeli rolki były 8 i 9 na przemian, to po zmianie wszystkich na 8g powinno być lepiej

Było lepiej przez 70 km, a później znowu to samo muł po przekroczeniu 20km/h

xdmateusz07 napisał:

Dziek Wymienie i napisze czy jest jakaś poprawa ! Myślisz że to wina rolek a może czegoś innego? wiesz może gdzie jest korek spustu oleju przekładniowego bo chce wymienić Szukałem ale nic nie znalazłem!

W Peugeotach nie ma korka spustowego w przekładni.Musisz zdjąć pokrywę,odkręcić dzwon,następnie zdemontować sprzęgło.Całą pokrywe przekładni musisz odkręcić i olej sam wypłynie.Po umyciu poskładaj w odwrotnej kolejności i wlej olej poprzez otwór zaślepiony gumowym korkiem.Oleju wlej tyle aby wylewało się tym otworem przez który będziesz wlewał olej.Nie kombinuj z rolkami,kup 8,4 grama i wszystko powinno ładnie współpracować.Nie kupuj tych najtańszych rolek bo są bardzo kiepskiej jakości.Pomyśl równiez o filtrze powietrza.

Ok Dzięki za rady! Patrzyłem na filtr powietrza i on jest nierozbieralny, więc musze kupić nowy;( A co dy tych rolek to gdzie je moge dostać? Patrzyłem na allegro i nie ma tej wagi o tym rozmiarze Są tylko o wadze 8,5g zobacze jeszcze w jakimś sklepie motorowym ale chyba też ciężko bedzie! Chyba będę musiał poczekać aż będą na allegro(kolega mówił mi że kiedyś takie widział)

Nie kupuj filtra ogyginalnego bo kosztuje około 400zł.Kup ten który jest w linku,jest rozbieralny i będzie Ci służył do końca żywota skutera.W tym filtrze trzeba tylko zaślepić tę małą rurkę i wyciąć w filtrze w odpowiednim miejscu dziurę (w środku filtra).Nie wiem dlaczego tam nie ma dziury,może akurat mój był jakiś wadliwy.Nie bierz się za przecinanie starego filtra bo po rozcięciu paskudnie to wygląda i trudno to skleić do kupy.jeśli chodzi o rolki to 8,5 teoretycznie mogą być,ale ja przy takich rolkach miałem pewne problemy.Na starcie wszystko niby ok,ale przez moment na starcie był taki lekki muł.Niby 0,1grama to niewiele ale coś tam daje.Rolki u importera kosztują (8,4gram)6 zł od sztuki.http://www.scooter.com.pl/ - zadzwoń do nich i się upewnij czy mają rolki na stanie.

Mam jescze jedno pytanie Mój ludix maksymalnie jedzie 70km/h i to znaczy że jest zablokowany czy odblokowany? Jak zablokowany to jak go odblokować?

Odblokowany.

A co zribic żeby jechał wiecej(tak coś okoł 80km/h) nie wydawając dużo kasy?

Sprzedać i kupić motocykl.

Już 125-tka będzie Ci śmigać 110-130km/h.