Peugeot Kisbee, Kymco B&W, FASPIDER Garelli, KYMCO AGILITY CITY, SYM JET SPORT

Mam jeszcze jedno małe pytanie - jaka żarówka jest w przednim reflektorze w B&W? "Bańka czy coś lepszego?
W romecie RXL są 2 bańki po 35W każda, a świeci to gorzej niż lampa naftowa.
Czy w Kymco jest lepiej?

Nie wiem jak B&W, ale Agility City światło miał słabiuteńkie. Wieczorem poza terenem zabudowanym groza, nic nie widać.
Druid (miał Bet&Win) polecał zmianę żarówki na mocniejszą, czyli w swoim pewnie też kombinował. A skoro kombinował, to znaczy, że było słabo... :-(

we wszystkich pińćdziesionach jest słabo

Zarówno w jednym jak i w drugim Kymco będzie HS1 35/35W.

Dziękuję Wam za pomoc, rady i odpowiedzi.
Dzisiaj zamówiłem Kymco Bet&Win i czekam na dostawę.
Pozdrawiam

Kupiłeś nie siadając nawet na niego? Odważnie :)

No, jedyny dostępny B&W jest w Tarnowskich Górach. To jakieś 250 km w jedną stronę. Trochę daleko na przymiarkę.
Wielkościowo jest podobny do RXL-a więc powinno być ok.

Zawsze w ciągu 10 dni chyba możesz go oddać :)

Oczywiście. Przywiozą go jutro własnym transportem, więc jak coś będzie nie tak to zabiorą go sobie spowrotem :-)

Witam ponownie. Skuterek wczoraj dotarł późnym popołudniem. Bardzo ładnie wygląda w srebrnym kolorze. W poniedziałek go zarejestruję, ubezpieczę i zacznę go spokojnie docierać.
Przy okazji mam 3 pytania
- ile mniej więcej kosztuje AC w PZU?
- czy w chłodnicy jest oryginalnie woda czy płyn chłodzący?
- po ilu kilometrach można uznać ten skuter za dotarty?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

AC to kwestia indywidualna. Zapewne 800-1500zł w zależności od wartości, wieku, twoich lat, miejsca rejestracji..itd
Płyn
Po około 1000km.

AC to średnio wypada 10% wartości pojazdu, chyba, że masz kolizyjną przeszłość :)

Trochę drogo, raczej sobie odpuszczę. Będzie stał pod blokiem, więc chciałem się zabezpieczyć na wypadek kradzieży ale będę musiał znaleźć jakieś inne zabezpieczenie.
Dzięki za odpowiedzi.

Ponieważ przez 1,5 roku pomykałem Beduinem, to przekażę kilka uwag. Przede wszystkim pod żadnym pozorem nie używaj bocznej stopki. To jest ewidentny feler Beduina. Niewielka pochyłość terenu, lub popchnięcie nieuchronnie go położy... i porysuje. Na żarówki 35W nie znalazłem patentu, a ewidentnie są zbyt słabe. Bezpieczna prędkość w całkowitych ciemnościach nie powinna przekraczać 50km/h.
Beduin ma bardzo dobry i wytrzymały silnik. Robiłem nim (po odblokowaniu) kilkakrotnie trasy na Mazury z Wa-wy po 200-230km. Raz zrobiłem 430km w jeden dzień. Da się. Na długich odcinkach jechał z prędkością 70km/h. Używałem syntetycznego Motula.
Dla mnie był zbyt mały, bo przy 182cm mam 115kg wagi. Dawał radę. Często jeszcze zabierałem żonę.
Przy ^pałowaniu^ zużywał (odblokowany) nawet do 4l/100km po mieście i około 3l w trasie.
Świetny przedni hamulec, dostateczny tylni (bębnowy).
Ubezpieczenia to porażka. Potrzebna linka, albo u-lock i jakiś stały element architektury.
Dostępna jest akcesoryjna szyba Puig, ale szczerze mówiąc nie osłania ona ani kasku, ani rąk kierowcy.
Miłego pomykania. Dobrze zapamiętałem ten sprzęt. Zrobiłem nim 4.300km i nigdy mnie nie zawiódł...

Kupiłeś nowy, to się nie leń i przeczytaj instrukcję. Nie jest długa, a dowiesz się jaki płyn, jaki olej, jakie żarówki itp. :-)

Przeczytałbym instrukcję bardzo chętnie ale jest mały problem - dostałem instrukcje od super 9 a nie b&w. O żarówki pytałem kilka postów wcześniej i uzyskałem odpowiedz, więc nie wiem po co ta uwaga. O olej nie pytałem, skutera chłodzonego cieczą nigdy nie miałem, więc lepiej zapytać kogoś kto się na tym zna.
Jeżeli posiadasz instrukcje do b&w to będę wdzięczny za podesłanie jej fotek.

Swoją drogą to dziwne, dealer sprzedaje Ci moto i załącza instrukcję od innego modelu? To jakbyś kupił astrę a dostał instrukcję obsługi od corsy. Ja już bym mu podziękował za taką współpracę skoro nie potrafi zapewnić podstawowych informacji dla użytkownika.
A wody do układu chłodzenia też lepiej nie zalewaj :) Borygo nie jest drogie (to awaryjnie) - osobiście polecam docelowo wszystko od Motula, zarówno do chłodnicy, hamulców jak i olej silnikowy - na tym nie oszczędzaj, chociaż ja do swojej 50-tki kiedyś najtańszego lotosa lałem i śmigał aż miło :)

jaki olej silnikowy jak to 2T?

No tak, masz rację, ale ja w 50-tkach nie robię i nie pomyślałem, że jeszcze takie są :) (2t)

W zeszłym tygodniu jak zaczynałeś pytać, ściągnąłem instrukcję z netu, żeby pooglądać dane. Tam dla odmiany Super9 był podawany w nawiasie. Model pokrewny technicznie?
Sorki za uwagę, ale nietórzy użytkownicy nie zniżają się do czytania instr.obsł. i zalewają forum podstawowymi pytaniami. Jak dopadnę kompa, to sprawdzę czy to jeszcze w śmieciach leży...