Witam
Nie dawno kupiłem sobie skuter , Peugeot Jet Force , jest to mój koleiny skuter , kupiłem go od znajomego , ma przejechane około 9000 km.
Postanowiłem założyć na początek nowy wariator i pasek , wariator oczywiście Malossi Multivar , pasek także Malossi , później miał być filtr i właśnie tutaj jest problem.
Kupiłem sobie więc nowy filtr stożkowy , tym razem raczej nie firmowy , może jakaś mniej znana firma , firma ta to RMS , filtr powietrza to Racing D38 , dość tani , ponieważ zbieram na wydech Laser X Pro , albo Leo Vinci lub jeszcze coś innego..
Może przejdźmy do problemu.
Dziś przyszedł filtr , postanowiłem go założyć i przetestować , więc zdjąłem stary filtr i założyłem ten , po pierwsze , bardzo zaczął "pierdzieć" , lecz pewnie tak ma być , bo o to chodzi , bo skuter pobiera teraz bezpośrednio powietrze czy jakoś tak ;)
Nie ważne , po odpaleniu jak mówię , strasznie "pierdzi" i oczywiście strasznie przymula , pomyślałem o regulacji gaźnika , dlatego wkręciłem na maksa śrubkę od mieszanki i zapaliłem skuter , gdy śruba była wkręcona na maksa skuter chodził najlepiej , lecz gdy dawałem gazu najpierw strasznie przymulał , dlatego kręciłem w drugą stronę , czyli odkręcałem , lecz nim dalej odkręcałem tym gorzej chodził , dlatego założyłem od nowa stary filtr , strasznie przy tym wszystkim się namęczyłem , w sumie nie chciałem stracić pieniędzy , dlatego postanowiłem napisać właśnie tutaj , nie wiem co zrobić , co mógłbym zrobić ?
Na stronie na której kupiłem , było napisane do których skuterów pasuje , dlatego kupiłem.
Skuter po prostu się dławi , nie wiem czego ma za dużo , powietrza czy paliwa czy mieszanki , nie znam się jeszcze aż tak.
Z góry bardzo dziękuję , naprawdę zależy mi na jakiejś radzie.
Pozdro :D