Witam mam peugeota jet force i mam wielki problem nie reaguje za bardzo na gaz tzn ja mu gaz on wyczy a po chwilce dopiero zaczyna ruszac
i jak jest zimny odpale go chodzi na wolnych obrotach przejade się nim chwile dodam mu gazu puszcze gaz i spada z obrotów i gasnie
mam w nim części tuningowe : -Tlumik tecnigas next-r -wariator malossi multivar 2000 -cylinder malossi sport 70ccm(na którym juz zrobilem 550km non stop 40-50km/h) -gaźnik dellorto 17,5mm -filter stozkowy(jakis tani właśnie nie wiem czy zmieniac na pollini filter?) z tymi częściami powinien mieć kopa a raz mu dalem gaz do konca i ledwo 75km/h
rolki sa podpasowane od czego to moze zalezec ? Prosze o pomoc w same naprawy i części przewalilem prawie 3000zl a on dalej nie jezdzi jak powinnien Z GORY DZIEKUJE
Wydaje mi się, że po zamontowaniu filtra lub też samego gaźnika nie wyregulowałeś go. A jeśli gaźnik już miałes, to przy montowaniu filtra stożkowego, trzeba wyregulować gaźnik. Co do vmax, jesteś pewny, że nie masz blokady na module???
Siema też mam skutera Peugeot JetForce hmm prawdopodobnie zła regulacja =/ sprawdź stan paska napędowego… zdejmowałeś blokadę z wydechu? a czy gaźnik sam montowałeś ? jak tak to te śrubki które są przykręcone do gaźnika co trzymają kabelki one są do jakiejś regulacji… bo w seryjnym gaźniku nie można regulować bo są kabelki podłączone to do czego są te kabelki ? i odejmowałeś je czy coś?
to bylo tak zepsula mi się pompa oleju dalem do serwisu zrobili pompe wlozyli gaźnik wyregulowali gdy odebralem z serwsiu caly czas jezdzilem powoli ale cos bylo nie tak wiec pojechalem znowu do serwisu i zalozyli filtr stozkowy i wyregulowali ale wydaje mi się ze filter jest badziewny bo to taki typowy za 25zl właśnie nie wiem jaki zamowic filter ? a gdzie jest blokada na tłumiku ?? w sportowym tłumiku jest blokada ? tecnigas next-r
[ Dodano: 2008-07-20, 23:09 ]
blokady na module nie mam na pewno poniewaz na starej 50tce cylindrze lecial 85km/h blokady wszystkie sciagnelem w serwisie
Zwężenie w kolanku które trzeba wyłamać, według mnie to kwestia regulacji napędu i gaźnika który mógł został źle wyregulowany w tym niby serwisie.
a w jakim serwisie był regulowany ?
A wydech rozblokowany? 1. Jak padła pompa oleju możliwe że cyl jest przytarty. 2. Gaźnik źle zrobiony … 3. Filtr … seryjny !
w rydultowy nie wiem czy wiecie gdzie to jest a gdzie w wojewodztwie opolskim jest dobry serwis zeby to dobrze zrobili ? i powiedzcie mi od razu jakie sprzeglo do niego wstawic ??
[ Dodano: 2008-07-21, 11:56 ]
popatrz padla pompa to mialem jeszcze cylinder 50ccm i się zatarl wstawilem 70ccm i zrobili pompe ? i na tym 70 i gaźniku 17,5 mm on na seryjnym filtrze nie chcial jechac 45 i pfpfpfpfpfpf
Aha, no to gaźnik źle zrobiony ja mam przy 70 serie i bardzo ładnie dziala
A co do pompy ja bym ją wywalić i sam robić mieszankę