Peugeot elystar kłopot

Witam wszystkich wielbicieli skuterów mam kłopot z wymianą filtra oleju w swoim skuterze- PEUGEOT ELYSTAR 125 a mianowicie nie wiem gdzie szukać otóż tego filtra proszę o pomoc mile widziane zdjęcie itp.a i jaki olej byłby najlepszy bo kupiłam castrol 15w40 z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

To 2T? Filtr powinien znajdować się w okolicy tylnego koła pod przykrywką (nad kopką do odpalania). Jeżeli to 2T to pewnie filtr jest gąbkowy. Trzeba go wymyć w benzynie ekstrakcyjnej, następnie wysuszyć, i spryskać specjalnym olejem do filtrów. Olej ma za zadanie wychwytywać małe zanieczyszczenia, pył, jest bardzo lepki. Jak bedziesz wymieniać zalecam załozyć jakieś gumowe rękawice, bo później ten olej ciężko zmyć. (PS. tak jest w moim skuterze, w twoim być może jest inaczej) zobacz w instrukcji, tam powinno być dokładnie napisane.

Dzięki ale on jest na wtrysku także kopki nie ma to czterosów także takie same działanie jak w samochodzie wizualnie filtr widziałam tylko nie mam pojęcia gdzie go wcisnąć